Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanlığı’na Yeniden Alper Kalaycı Seçildi

Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanlığı’na Yeniden Alper Kalaycı Seçildi

Dergi: 1614       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 25/11/2022      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanlığı’na Yeniden Alper Kalaycı Seçildi


Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (ENSİA) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden Alper Kalaycı seçildi.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre; Türkiye'nin farklı kentlerinden enerji ekipmanı üreticilerini çatısı altında buluşturan ENSİA'nın 4. Olağan Genel Kurul Toplantısında derneğin yönetim, denetim, disiplin ve danışma kurulu üyeleri belirlendi. Toplantıda yapılan tüzük değişikliğiyle, Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği olan isminin, Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı.

Genel kurulda, üyelerin tümünün oyunu alarak yeniden başkan seçilen Kalaycı, genel kurulda yaptığı konuşmada, derneğin 2016 Temmuz'da kurulduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin temiz enerji alanında en kapsamlı kümelenme adresi olduklarını söyledi.

Türkiye’nin pek çok farklı kentinden 87 kurumsal, 26 akademik ve 20 bireysel üyeyi çatısı altında barındıran ENSİA’nın 45 binin üzerinde bir istihdamı temsil ettiğini kaydeden Kalaycı, gelecek dönemlerde yurt dışındaki çalışmalara da katkı sağlayacak noktaya geldiklerini vurguladı.

Türkiye’nin rüzgar, güneş, jeotermal ve biyokütle enerjisi kaynaklı kurulu gücünün 23 bin megavata , bu kaynakların toplam kurulu güç içindeki payının yüzde 23 seviyesine ulaştığını ancak Türkiye’nin potansiyeli düşüldüğünde gelinen noktanın yeterli olmadığını ifade eden Alper Kalaycı, "Ülkemizin potansiyeli çok daha büyük kapasitelere ulaşma imkanı tanıyor. Dünyadaki diğer ülkelerle kıyaslarsak, sadece Amerika ve Çin’i bir kenara koyuyorum, konuştuğumuz kaynakların hepsine sahip olabilen tek ülke Türkiye. Bu dört kaynağın bir arada olduğu, kaynak zenginliği anlamında dünyadaki nadir ülkelerden bir tanesiyiz." dedi.

Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, sanayileşmeyle beraber enerji konusunun da giderek önem kazandığını kaydetti.

Bugün "sürdürülebilirlik" diye bir sözcük kullanılıyorsa, bunun nedeninin enerjinin yol açtığı sorunlar olduğunu ifade eden Kasalı, sorunların kaynağı olması nedeniyle de enerji sektörünün en fazla ve en hızlı değişim ihtiyacı olan alan olduğunu belirtti. Kasalı, enerji sektörünün kömür ve barajlar meselesinden öteye geçip çok sofistike alanlara doğru evrildiğini vurgulayarak, "Yakın gelecekte enerjinin en önemli dönüşümüne yeşil hidrojendeki gelişmelerin kaynaklık edeceğini söyleyebiliriz." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise enerji sektörü ile ilgili bir örgütlenme modeli geliştirmiş iş insanları olarak ENSİA’yı canı gönülden kutladığını ifade ederek, "Enerji aslında bugün bütün insanlık için en önemli mukayese alanı, güç ve üstünlük alanı. Her şey enerji için." ifadelerini kullandı.

ENSİA’nın Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı olarak genel kurulda "Onursal Başkan" olarak taltif edilen EMA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever de yenilenebilir enerji sektörünün katma değeri son derece yüksek bir sektör olduğunu söyledi.

Türkiye ekonomisini ileriye taşıyacak sektörler arasında yenilenebilir ve temiz enerjinin en ön sırada geldiğini kaydeden Vatansever, şunları söyledi: "Biz Çandarlı Liman Bölgesi’nin yenilenebilir enerji ya da temiz enerji sektörü için bir endüstri bölgesi olmasını hayal ediyoruz. Burası artık bir konteyner limanı olmaktan çıkmıştır. Çok büyük bir bölümü özellikle deniz üstü rüzgar santralleriyle ilgili bir endüstri bölgesi olmalı. ENSİA olarak bunu savunuyoruz. Çünkü önümüzdeki 10-15 senede tahminlerimize göre burada minimum 25 milyar dolar katma değer var."

Toplantı, ENSİA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tibet Arbak’ın 2021-2022 Faaliyet Raporu sunumu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Sayman Üyesi Murat Güler’in Mali Durum Raporu sunumu ve Denetim Kurulu Başkanı Ali Emre Demirel’in Denetleme Kurulu Raporu sunumu ile sonlandı.

Genel Kurulda göreve seçilen Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:


 Asil Üyeler:

ALPER KALAYCI

Murat Güler

 ,

Murat Çekirdek, MSc.

Özgür Soysal

Samet GULDOGAN, CIA

OSMAN HİSARCIKLIOĞLU

Erman Kaya,

Ali Çamurdan, 

Mehmet Dogan

Ercan Türkoğlu

 

Yedek Üyeler:

Emre Ata

Elif Demirhan

Ozan Mamay

Serkan Colakkaya

Huseyin Devrim

ENDER DEMİRBAS

Omer Koc

cengiz oguzer

Elvan Aygün

Z. Balca Yılmaz

Zeynep Şemsi Aysalar

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7001916782508707841

 



Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanlığı’na Yeniden Alper Kalaycı Seçildi




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower