Kontrolmatik A.Ş, Gürcistan'daki Namahvani HES projesinin sözleşmesini sonlandırdı.

Kontrolmatik A.Ş, Gürcistan'daki Namahvani HES projesinin sözleşmesini sonlandırdı.

Dergi: 1572       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 23/01/2022      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Kontrolmatik A.Ş, Gürcistan'daki Namahvani HES projesinin sözleşmesini sonlandırdı.


Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş, Namahvani HES projesinin sözleşmesini sonlandırdı.

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, ''04.01.2021 ve 10.02.2021 tarihli açıklamalarımızda, Gürcistan'da yer alan Upper Namakvhani Hidroelektrik Santrali ve Lower Namakvhani Hidroelektrik Santrali olmak üzere toplamda 434 MW büyüklüğündeki Namakvhani Hidroelektrik Santral Projesi kapsamında 220kV Indoor GIS sistemi temini, tasarım, imalat, mühendislik hizmetleri, fabrika testlerinin yapılması, sistemin sahaya teslimi, montaj süpervizörlük hizmeti, sistemin yüksek gerilim testlerinin yapılması işleri kapsamında sözleşme imzalandığını duyurmuştuk. Söz konusu projeyle ilgili olarak işverenimize tüm işleri durdurması yönünde yapılan bildirim neticesinde, işverenimizle aramızdaki sözleşme kesin hesap yapılarak karşılıklı olarak bugün itibariyle sonlandırılmıştır.'' ifadesi kullanıldı.   

 

Daha Önceki gelişmeler: Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş,'nin yüzde 90'ına sahip olduğu iştiraki ENKA Renewables LLC firması, Gürcistan'daki Namakhvani Cascade HES projesinin geliştirilmesi, inşası, sahiplenilmesi ve işletilmesi kapsamında Gürcistan Devleti ile 25 Nisan 2019 tarihinde imzaladığı yap-işlet sözleşmesini, uzun süredir devam eden sözleşme ihlalleri ve mücbir sebeplerden dolayı feshetmek için Gürcistan devletine bildirimde bulunmuştu.

Bilindiği gibi Enka İnşaat, 2017’de Tiflis Yönetimi ile Gürcistan’da Namakhvani Cascade HES Projesi’nin geliştirilmesi, inşası ve işletmesi ihalesini kazanmıştı. Norveçli Clean Energy Group ile bu projede ortaklık yapan Enka, 15 yıllık Enerji Alım Anlaşması’nı da Gürcistan devleti ile imzalamıştı. Rioni Nehri üzerinde inşa edilecek proje 333 MW’lık Namakhvani ve 100 MW’lık Tvishi hidroelektrik santrallerinden oluşuyordu.

Söz konusu proje için Gürcistan'da aylarca binlerce kişinin katıldığı protestolar yapılmıştı.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6890917377983287296

 

 



Kontrolmatik A.Ş,  Gürcistan'daki Namahvani HES projesinin sözleşmesini sonlandırdı.




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı