Özkan Makina, Yeni Yatırımlar Hedefliyor

Özkan Makina, Yeni Yatırımlar Hedefliyor

Dergi: 1623       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 29/01/2023      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Özkan Makina, Yeni Yatırımlar Hedefliyor


Özkan Makina, 20 milyon euroluk yatırımla 2022 yılında devreye aldığı yeni fabrikası Project Pearl ile büyümeye devam ediyor.  

2023 yılında üretim kapasitesini daha fazla artırmak adına yeni adımlar atmaya hazırlanan firma,  Project Pearl Fabrikası’na ilave ekipman yatırımları yapmayı hedefliyor.

Kelebek vana başta olmak üzere, iğne vana, çek vana, vantuz ve demontaj parçası gibi fonksiyonel vana sistemleri alanında lider üreticilerden biri olan Özkan Makina, 1983 yılında başladığı faaliyetlerine, 2011 yılından bu yana Hawle Avusturya Grubu çatısı altında devam ediyor.

İzmir Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan iki fabrikasıyla alanında lider üreticilerden biri olan firma, Project Pearl Fabrikası’nı 2022 yılında devreye alarak, pazardaki lider konumunu daha da güçlendirdi. Birçok alanda tek olma özelliği taşıyan 7.000 metrekarelik tesis ile üretim kapasitesini ciddi şekilde artıran Özkan Makina; satışlarında bir önceki yıla göre yaklaşık %55 oranında bir artış sağladı.  

Project Pearl Fabrikası, DN100’den DN2600 çapa kadar vana gövdelerinin işlenmesine olanak sağlarken, uzun yıllar korozyona karşı koruma anlamına gelen GSK kalite standartlarına göre boya yapılan Türkiye’deki tek tesis olma özelliğini taşıyor. 

Özkan Makina,1983 yılında İzmir'de konik vana ve buhar vanası imalatı ile faaliyete başlayıp, daha sonraki yıllarda ana üretim hattını kelebek vana olarak değiştirdi. Bugün, kelebek vanalar başta olmak üzere; iğne vanalar, çekvalfler, vantuzlar ve demontaj parçalarını üretiyor. 2011 yılı itibariyle  Hawle Avusturya Grubu çatısı altında faaliyetlerine devam eden Özkan Makina  2015 yılı itibariyle de ürün gamına yeni bir vanayı dahil ederek, sürgülü vana üretmeye başladı.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7025376075174060032

 



Özkan Makina, Yeni Yatırımlar Hedefliyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı