Prysmian, Kablo Döşeme Gemisi İçin 240 Milyon Euro Yatırım Yaptı

Prysmian, Kablo Döşeme Gemisi İçin 240 Milyon Euro Yatırım Yaptı

Dergi: 1614       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 25/11/2022      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Prysmian, Kablo Döşeme Gemisi İçin 240 Milyon Euro Yatırım Yaptı


Prysmian, yeni bir kablo döşeme gemisine yaklaşık 200 milyon Euro ve yaklaşık 40 milyon Euro değerinde kablo ayarlama ekipmanı yatırımı yaptı.

Yeni gemi 2025'in başlarında tam olarak faaliyete geçecek ve Prysmian'ın proje yürütme yeteneklerini ve mühendislik, tedarik, inşaat ve kurulum (EPCI) yaklaşımını güçlendirmeye yardımcı olacak.

Yeni gemi, Fincantieri Group'un bir yan kuruluşu olan Vard tarafından inşa edilecek.

Yeni kablo döşeme gemisinin 2021'de teslim edilen ve ilk faaliyet yılında tüm beklentileri aşan Leonardo da Vinci'ye benzer olacaK.

 Leonardo Da Vinci'nin büyük ölçüde aynı gövdesine, yaklaşık 170 metre uzunluğa ve yaklaşık 34 metre genişliğe sahip olan yeni kablo döşeme gemisi, uygun bir ırgatlı ilk döşeme hattı gibi benzer kablo döşeme ekipmanıyla da donatılacak. DP3 konumlandırma ve deniz tutma sistemleri ile donatılacak olan gemide maksimum geçiş hızı 16 deniz milini aşacak.

Yeni gemi faaliyete geçtiğinde, ABD'de Prysmian tarafından güvence altına alınan en büyük denizaltı kablolama projesi olan Dominion Energy, Birleşik Krallık ile Almanya arasındaki ilk güç kablosu bağlantısı olan Neuconnect Energy Link projesi ve Dolwin4 ve Borwin4 projeleri, Almanya'daki iki offshore rüzgar çiftliği şebeke bağlantı kablo sistemi gibi projelerin yürütülmesine tahsis edilecek. 

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7001785768079732736

 



Prysmian,  Kablo Döşeme Gemisi İçin 240 Milyon Euro Yatırım Yaptı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower