Sanmar, yeni bir tersane yatırımı yapıyor

Sanmar, yeni bir tersane yatırımı yapıyor

Dergi: 1566       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 08/12/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Sanmar, yeni bir tersane yatırımı yapıyor

Sanmar Denizcilik, Danimarkalı operatör Svitzer için TRansverse römorkörünü inşa edecek

 

Danimarkalı operatör Svitzer, yeni nesil çok amaçlı TRansverse römorkörünü inşa etmek için Türk römorkör üreticisi Sanmar ile anlaştı.

Römorkör, baş taraftave kıçta olacak şekilde birbirleriyle paralel iki pervane sistemi ve çift yönlü çalışacak gövde yapısıyla tasarlandı. Çift tamburlu eskort vinci ve 100t SWL çekme pimi sayesinde bu ileri tasarımdan maksimum verim alınabilecek. Robert Allan tasarımına sahip olacak römorkör, yenilikçi TRAnsverse römorkör aynı boyutlardaki çoğu tasarımdan daha yüksek manevra kabiliyetine sahip. Yenilikçi bir çeki sistemi sayesinde her yönde itme, çekme ve operasyon konusunda eşsiz becerilere sahip.2023 yılında teslim edilecek römorkör Avrupa limanlarında hizmet verecek. Türünün ilk örneği olan TRAnsverse römorkör, 25.8 metre boyunda, 60t çekme kuvvetinde ve Tier III emisyon regülasyonlarına uyumlu olacak şekilde inşa edilecek.

 

Sanmar, yeni bir tersane yatırımı yapıyor

Tuzla ve Yalova’da yüksek teknolojili römorkörler inşa eden Sanmar, yeni bir tersane yatırımı yaptığını duyurdu. Yeni tersane, Sanmar Tuzla Tersanesi’nin hemen yanında yer alıyor. Tersane, Sanmar’ın standartlarını sağlayabilmek ve şirketin çevreye gösterdiği saygıyı koruyabilmesi adına sıfırdan inşa edilecek. Planlamalar esnasındaki bir diğer öncelik de çalışanların güvenliği ve konforu olacak. Yeni tersanede yeni bir ofis binası, atölyeler, depo alanları ve ön imalat holleri yer alacak.

Dünyanın ilk LNG’li ve ilk hidrolik-hibrit römorkörünün yanı sıra ilk uzaktan kumandalı gemiyi de inşa eden Sanmar, yakın dönemde yüzde 100 elektrikli römorkör projesi ElectRA 2300’e başlamıştı. ElectRA 2300, Sanmar’ın yaş ortalaması 3’ün altında olan genç ve çevreci filosuna dahil edilecek. Sanmar’ın 7 kıtaya ihraç ettiği römorkör sayısı 200’ü geçti.



Sanmar, yeni bir tersane yatırımı yapıyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower