Trabzon İçme suyu İsale Hattı ve İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatları tüm hızıyla devam ediyor

Trabzon İçme suyu İsale Hattı ve İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatları tüm hızıyla devam ediyor

Dergi: 1548       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 31/07/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Trabzon İçme suyu İsale Hattı ve İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatları tüm hızıyla devam ediyor


DSİ Trabzon iline yaptığı yatırımlarla, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Trabzon ilimize son dönemde yapılan su yapılarının artması, şehrin kalkınmasında önemli rol oynamaktadır. Bu kapsamda Trabzon İçmesuyu İsale Hattı ve Trabzon İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatları tüm hızıyla devam ediyor.

Trabzon’un içmesuyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan Trabzon İçmesuyu İsale Hattı toplam 93 km olup bunun 91,8 km lik kısmının imalatları 225 adet küçük sanat yapısı ile birlikte tamamlandı. Ayrıca toplamda 14000 m3 depolamanın sağlanacağı 12 adet temiz su deposu ve 8 adet terfi istasyonu inşa edilmiştir. Kutlugün mevkiinde açılacak 4 m çapında 1020 m uzunluğundaki tünele döşenecek çelik boruyla birlikte tüm iletim hattı imalatları tamamlanmış olacak. Söz konusu işimizde % 89 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Trabzon ilimizin içmesuyu sorununu ortadan kaldırmak ve vatandaşlarımıza memba kalitesinde su sağlamak amacıyla, İçmesuyu İsale Hattı işimize paralele olarak, Arıtma tesisi inşaatımızda devam ediyor. Söz konusu projemizde % 50’lik bir fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.  İş kapsamında İdari Bina, Trafo ve Jeneratör Binası, Kimya Binası, Klor Ünitesi, Temiz Su Deposu, Klor Temas Tankı, Geri Yıkama Suyu Tutama Tankı, Makine Bloğu ile Hızlı kum filtrelerinin % 60 seviyesinde kaba inşaatları tamamlandı. Her iki projede eş zamanlı olarak 2022 yılının ilk çeyreğinde işletmeye alınacak şekilde tüm çalışmalarımız devam ediyor.



Trabzon İçme suyu İsale Hattı ve  İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatları tüm hızıyla devam ediyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower