Tunus’ta RADES-C Kombine Çevrim Güç Santrali projesinde çalışmalar hızla sürdürülüyor

Tunus’ta RADES-C Kombine Çevrim Güç Santrali projesinde çalışmalar hızla sürdürülüyor

Dergi: 1571       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 15/01/2022      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Tunus’ta RADES-C Kombine Çevrim Güç Santrali projesinde çalışmalar hızla sürdürülüyor


Tunus’ta yer alan RADES-C Kombine Çevrim Güç Santrali projesinin önemli kilometre taşlarından biri olan ilk buhar alımı 22 Aralık 2021 tarihinde başarıyla gerçekleştirildi ve senkronizasyon işleri 31 Aralık 2021 itibarıyla tamamlandı.

Güç santralinde yeni yıldan önce gaz türbini yardımıyla üretilen elektrik, yeni yılda devreye giren buhar türbini sayesinde daha verimli üretilmeye başlandı. Projemizde buhar türbini ile birlikte tüm sistemin elektrik, yük testleri ve tunning işleri hızla devam ediyor.

Bir sonraki adım, projenin en kritik kilometre taşı olan santralin kombine çevrim bölümü için ticari işletmeye geçmesi olacak.

Bu gelişmelere ek olarak, 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla 1.590 günü kayıp günlü kaza olmadan 7.25 milyon adam saate ulaşıldı.

 

Proje hakkında bilgi: 450 MW RADES C Kombine Çevrim Güç Santrali anahtar teslim (EPC) yapımı olarak üstlenildi.

Projede işveren; Sumitomo Corporation (SC) - Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS) Konsorsiyumu Genel Müteahhit ise; GAMA Güç Sistemleri A.Ş. olarak belirlendi.

Santral 1+1 multishaft konfügürasyon olup, sözleşmenin kapsamında yardımcı sistem ekipmanları; RMS (Reducing and Measuring Sistem), gaz kompresör, yardımcı kazan, sıvı yakıt sistemi, desalinasyon sistemi, su arıtma sistemi, yangın sistemi, trafolar, by-pass bacası satın alması ve tüm bina ve altyapı işlerinin tasarım, satın alma faaliyetleri ile sahadaki tüm inşaat ve elektromekanik montaj işleri ayrıca bu kapsamlar dahilindeki ekipmanların devreye alma işleri yer alıyor.

Ülkede kurulu gücün mevcut toplam güce oranı %10 olması ve Tunus’ta artan enerji talebinden ötürü santralin tamamlanması ülke için önem arz ediyor.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6888142628488134657

 

 



Tunus’ta RADES-C Kombine Çevrim Güç Santrali projesinde  çalışmalar hızla sürdürülüyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower