Türkiye İMSAD 2020 Geleceğe Yatırım Ödülleri törenle sahiplerine verildi

Türkiye İMSAD 2020 Geleceğe Yatırım Ödülleri törenle sahiplerine verildi

Dergi: 1543       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 19/06/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Türkiye İMSAD 2020 Geleceğe Yatırım Ödülleri törenle sahiplerine verildi


Türkiye İMSAD 2020 Geleceğe Yatırım Ödülleri törenle sahiplerine verildi. Açılış konuşmasında inşaat malzemesi sektörünün sürdürülebilir kalkınmanın önemli bir halkası olduğunu belirten Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Sektörümüzde faaliyet gösteren tüm şirketlerin sürdürülebilir kalkınmaya destek olmasını istiyoruz. Çünkü hedeflediğimiz çağdaşlık seviyesine ulaşabilmek ve hak ettiğimiz ileri seviyede yaşayabilmek için geleceğe yatırım yapmalıyız” dedi.

 

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) 15 Haziran Salı günü, 2020 Geleceğe Yatırım Ödülleri içinüyelerinin katılımıyla internet üzerinden gerçekleştirdiği ödül töreninde dereceye giren projeleri açıkladı. Türkiye İMSAD 2020 Geleceğe Yatırım Ödülleri’ndeÇevre Alanı’nda birincilik ödülünü “İstanbul'un Atığının Çözüm Ortağıyız” projesi ile Akçansa kazandı. İkincilik ödülüne, “Şanlıurfa Viranşehir Güneş Enerjisi Santrali-32.193 MWp” projesi ile Schmid Pekintaş, üçüncülük ödüllerine ise “Parlatma Hattında Kullanılan Şebeke Suyu Miktarının Azaltılması” projesi ile Peker Yüzey Tasarımları ve “Kontraplak Atıkları Geri Dönüşüm” projesi ile Vezirköprü Orman Ürünleri layık görüldü.

Ekonomi Alanı’nda birincilik ödülünün sahibi “SMART BETON” projesiyle Akçansa oldu. İkincilik ödülüne “V-Care Akıllı Panel” projesiyle Eczacıbaşı Yapı Gereçleri layık görülürken, üçüncülük ödülü “T-ONE by Kale”’ markası ile Kaleseramik’e verildi.

Sosyal Alan’da ise birincilik ödülünü “NEXT-GEN/Yeni Nesil Yakın Gelecek” projesiyle EÇEM, Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi kazanırken, “Benim Mahallem Mobil Eğitim Merkezi” sosyal sorumluluk projesiyle Akçansa ikincilik ödülüne layık görüldü. Üçüncülük ödülünü “Geleceğimizi Mantoluyoruz” projesi ile Baumit kazandı.

Güçlü bir sanayi stratejik planlamayla var olur
Türkiye İMSAD olarak üçüncüsünü gerçekleştirdikleri "Geleceğe Yatırım Ödülleri"nde, birbirinden kıymetli 48 projenin bağımsız jüri tarafından değerlendirildiğini belirten Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Üyelerimizin sürdürülebilirlik konusunda yürüttükleri uygulamaları desteklemek amacıyla 2017 yılında‘Geleceğe Yatırım Ödülleri’ni hayata geçirdik. Hedefimiz, Türkiye İMSAD üyelerinin sürdürülebilirlik faaliyetlerini ve uyguladıkları örnek çalışmaları desteklemek ve bu faaliyetlerden sektörümüzce ilham alınmasını sağlamak. Sürdürülebilirlik her geçen gün önemi artan, kritik etkilere sebep olan bir konu, bu konuya daha fazla önem vermek sektörümüz açısından da ülkemiz açısından da çok büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Sektörümüzdeki tüm şirketler sürdürülebilir kalkınmaya destek olmalı
İnşaat malzemesi sanayisinin sürdürülebilir kalkınmanın önemli bir halkası olduğunu vurgulayan Tayfun Küçükoğlu, şunları söyledi: “Coğrafi, ekonomik ve sosyal alanlardaki küresel gelişmeler nedeniyle faaliyetlerimizi günü kurtarma çabasına dönük yönetiyoruz. Kısa vadeli projeler günümüzde enerjimizin önemli bir kısmını alıyor. Ancak bilmeliyiz ki, hedeflediğimiz çağdaşlık seviyesine ulaşabilmek ve hak ettiğimiz ileri seviyede yaşayabilmek için geleceğe yatırım yapmalıyız. Ülke ve sektör olarak orta ve uzun vadeli projelere daha fazla önem verdiğimiz zaman sıçramalı iyileşmeleri sağlayabilecek kabiliyete sahibiz. Orta ve uzun vadeli projelerimize kısa vadeli günü kurtarma projelerinden daha fazla önem vermeliyiz. Dolayısıyla Geleceğe Yatırım Ödülleri ile dikkat çekmek istediğimiz bir nokta da bu… Sektörümüzde geleceğimize yönelik iyileşme çalışmaları için daha fazla proje geliştirebilir ve daha fazla kurumumuzun sürdürülebilirlik konusuna öncelik vermesini sağlayabilirsek bundan kıvanç duyacağız.”

Ödül töreninde konuşan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Ece Ceylan Baba ise “Sürdürülebilirlik kavramı çok farklı disiplinlerin işbirliğinde ele alınması, bütüncül okunması ve küresel ölçekte değerlendirilmesi gereken bir kavram. Bizler de Türkiye İMSAD olarak Sürdürülebilirlik Komitemizde 2013 yılından bu yana Türkiye’deki inşaat malzemesi sanayisinin sürdürülebilirliğini ilgilendiren çevre, enerji ve iklim değişikliği politikalarına katkı vermek, bu alanlarda çeşitli iş birliklerinin kurulmasına öncü olmak, farkındalığı artırmak ve çeşitli bilgilendirme faaliyetleri yürütmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.



Türkiye İMSAD 2020 Geleceğe Yatırım Ödülleri törenle sahiplerine verildi




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower