Knauf Türkiye GM Ali Türker "Enerji verimliliği, üretimden kullanıma kadar uçtan uca ele alınmalı"

Knauf Türkiye GM Ali Türker "Enerji verimliliği, üretimden kullanıma kadar uçtan uca ele alınmalı"

Dergi: 1571       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 14/01/2022      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Knauf Türkiye GM Ali Türker "Enerji verimliliği, üretimden kullanıma kadar uçtan uca ele alınmalı"


Yaşanan iklim krizleriyle birlikte dünya yönünü enerji verimliliğine çevirirken ülkeler ve sektörler de bu alana yatırımlarını her geçen gün hızlandırıyor.

Enerji verimliliğinin sadece ülke ve sektörlerin önemsemesi gereken bir konu olmaktan çıkması gerektiğini hatırlatan Knauf Türkiye Genel Müdürü Ali Türker, enerji verimliliği üretimden kullanıma kadar uçtan uca ele alınmalı. Son kullanıcı da bu süreci desteklemeli ve talep etmeli” dedi.

 

Katma değer sağlayan performans çözümleriyle yapı profesyonellerinin güvenilir çözüm ortağı Knauf Türkiye’nin Genel Müdürü Ali Türker, 10-16 Ocak Enerji Verimliliği Haftası özelinde açıklamalarda bulunarak, sektörün ve kullanıcıların yapması gerekenleri anlattı.

 

“Sürdürülebilirlik, Knauf için uzun vadede başarının ön şartıdır”

Knauf’un enerji verimliliği amacıyla geliştirdiği ürünler ve iş süreçlerine entegre ettiği modellerden de bahseden Türker, “Sürdürülebilirlik, Knauf için uzun vadede başarının ön şartıdır. Knauf olarak; sürdürülebilirlikte yasal çerçevenin üzerine çıkan bir çevre yönetimi yapımız bulunuyor. Bu yönetim yapımız, alçı taşı ocaklarımızın doğaya yeniden kazanımından, kullanılan katkı maddelerine ve emisyon rakamlarımıza kadar birçok konuyu kapsıyor. Tüm bunlar olmadan sürdürülebilirlikte başarıya ulaşmak mümkün değil. Knauf olarak dünyaya karşı geleceğimizin sorumluluğunu üstleniyoruz. Enerji verimliliği sadece ülke ve sektörlerin önemsemesi gereken bir konu olmaktan çıkmalı, üretimden kullanıma kadar uçtan uca ele alınmalı. Son kullanıcı da bu süreci desteklemeli ve talep etmeli.”

 

“Yeşil bina sertifikası alacak 100’e yakın projeye destek verdik”

Kurumların üstüne düşen yükümlülükleri yerine getirmenin, geleceğin ihtiyaçlarını karşılamada güçlü bir konum sağlamaya yetmeyeceğini de sözlerine ekleyen Türker, “Kişisel ve kurumsal anlamda sorumluluk duygusu, inovasyon, değerler ve etik ticari uygulamalar, karşılıklı saygı ve başarıları takdir etme yaklaşımı olmadan, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlikte başarılı olmak mümkün değil. Knauf olarak bu nedenle sürdürülebilirlik alanında da sorumluluk üstleniyoruz. Bu bağlamda geleceği tasarlayan sürdürülebilir ürünlerin ve sistemlerin yanında çalışanlarımızı da bu sorumluluk ve motivasyona ulaştırdık. Tüm bunlarla birlikte işimizi sürdürülebilir temeller üzerinde oturttuk. Bu kapsamda LEED V4 esaslarına göre binalarda enerji tüketimi, çevresel etkisi düşük çevreci ürün ve kaynak kullanımı, çevresel etkisi düşük hammadde tedariki ile yapılmış ürün kullanımı, iç ortam çevre kalitesi, üretim sonrası oluşan atıkların geri dönüşümünün sağlanması konularında alçı ve alçı plaka ürünlerimizin sunduğu olumlu katkılar ile 2013 yılından beri Knauf Türkiye olarak yeşil bina sertifikası alacak 100’e yakın projeye destek verdik ve vermeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Knauf, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Standardı aldı

Türker sözlerini şöyle tamamladı: “Knauf fabrikalarımızda, doğal kaynak kullanımının azaltılması, toprağa, suya, havaya verilen etkinin minimum düzeye indirilmesini amaçlayan çalışmaları gerçekleştirdik. Yine çevresel performansın kontrol edilmesi ve geliştirilmesi oluşumunu yani sürecini tanımlayan ve uluslararası bir standart olan ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Standardı’nı almaya hak kazandık.”

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6887712750076882944

 



 Knauf Türkiye GM Ali Türker




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower