AYGM Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı 1. Aşama Yapımı için İhaleye Çıkacak
- 22 Şubat 2024
- Yapım İhaleleri
- Durum: Genel
- Dergi: 1678
Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM), "Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı (1. Aşama) Yapımı" için ihaleye çıkacak.
Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, söz konusu hat için uygulamaya esas kesin projelerin hazırlanması, finansman çalışmalarının tamamlanması ve gerekli onayların alınmasından sonra 1. aşama yapım işleri için ihaleye çıkılması bekleniyor.
Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı projesi Körfez, Derince, İzmit ve Kartepe arasında, iki etaptan, toplamda 35 kilometrelik bir hattan ve 24 istasyondan oluşuyor. 2024 yılı yatırım programına 94.693.186.000 TL alınan ve bu yıl için ödeneği 200.001.000 TL olarak belirlenen 1. aşama ise 26,85 kilometrelik raylı sistem hattı ve 18 istasyon yapımını kapsıyor.
Projeyle Kocaeli’nin doğu-batı aksında günlük yaklaşık 300 bin yolcu, yılda 101 milyon yolcu taşıması hedefleniyor.
Bilindiği gibi proje, geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile belediyeden AYGM'ye devredilmişti. Belediye ve AYGM arasında protokolün imzalanmasıyla da projeye ilişkin çalışmalar fiilen başlamıştı.





