AYGM Esenboğa Havalimanı Metro Hattı Yapımı için İhale Hazırlık Çalışmalarını Sürdürüyor
- 15 Nisan 2025
- Yapım İhaleleri
- Durum: Aboneye Özel
- Dergi: 1735
Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM), “Esenboğa Havalimanı Metro Hattı Yapımı” için ihale hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.
Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nda Etlik Şehir Hastanesi ile Pursaklar ve Çubuk bölgesindeki yapılaşma dikkate alınarak projede revizyon çalışmalarına başlandı. Revizyon çalışmalarının yıl içinde tamamlanması, gerekli onayların alınmasından sonra da yapımla ilgili ihale aşamasına gelinmesi öngörülüyor.
Uzunluğu 26,20 kilometre olarak planlanan metro hattı ile hem Batıkent hem de Kızılay istasyonlarından Esenboğa'ya kolay aktarma yapılacak.
Bilindiği gibi yaklaşık maliyeti 7.375.395 TL olan "Esenboğa Havaalanı Raylı Sistem Bağlantısı Etüt Proje ve Mühendislik Hizmetleri" ihalesini kazanan Italferr ile 01 Şubat 2013 tarihinde 3.380.000 TL üzerinden sözleşme imzalanmıştı. Proje için Çevresel Etki Değerlendirme ÇED gerekli değildir kararı da verilmişti.
Önceki Haber: 1677-19 Şubat 2024











