AYGM'nin Kocaeli Kuzey HRS Hattı 1. Aşama Kontrollük ve Danışmanlık Hizmetleri için KİK'e İtiraz Yapıldı
- 9 Aralık 2024
- Etüt-Proje İhaleleri
- Durum: Aboneye Özel
- Dergi: 1718
Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünün (AYGM), "Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem (HRS) Hattı 1. Aşama için Kontrollük ve Danışmanlık Hizmetleri" ihalesi ile ilgili yeni gelişmeler kaydedildi.
Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, TÜMAŞ Türk Mühendislik, söz konusu ihalenin ön yeterlik sonucu için Kamu İhale Kurumuna (KİK) itirazda bulundu. Bu aşamada KİK kararı bekleniyor.
Söz konusu ihalede kısa listeye kalan firmalardan 19 Aralık 2024 saat 10.30'a kadar teklif vermeleri istenmişti. Yeterlikleri tespit edilen ve teklif istenen firmalar şöyle belirlenmişti:
01. Apco Teknik - N.K.Y. Mimarlık ve Mühendislik
02. Emay Uluslararası Mühendislik
03. Su-Yapı Mühendislik - Proyapı Mühendislik - KMG Proje
04. Temelsu Uluslararası Mühendislik
05. Yüksel Proje
Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde de TPF Getinsa - Liv Mühendislik, Sering - Altınok Müşavirlik ortak girişimleri ile TÜMAŞ Türk Mühendislik firmasının ön yeterlik sonucu için yaptığı itirazlar, AYGM tarafından reddedilmişti.
İhale, 18 adet istasyona sahip yaklaşık 30 km uzunluğunda raylı toplu taşıma sisteminin inşaat, elektromekanik sistemler, yapım ve araç alım işlerine ait proje, yapım kontrollüğü ve danışmanlık hizmetlerini kapsıyor.
KİK: 2024/1232856 - Önceki Haber: 1716-02 Aralık 2024





