Bakan Eroğlu, Siirt Çetin Barajı’nda İncelemede Bulundu

  • 28 Aralık 2017

27 Aralık 2017 Tarihinde Siirt’e giden Bakan Eroğlu, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Siirt Valisi Ali Fuat Atik ve beraberlerinde ki heyet ile birlikte, ilk olarak 6446 Sayılı Kanun kapsamında Siirt Botan Çayı üzerinde yapılmakta olan Çetin Barajı’nda incelemelerde bulunarak, çalışmalarda gelinen seviye hakkında bilgi aldı.

Siirt Botan Çayı üzerinde, 6446 Sayılı Kanun kapsamında yapılmakta olan, Çetin Barajı’nın kurulu gücü 517 MW, yıllık enerji üretimi 1.2 milyar kwh’dir.


Çetin Barajı’nda yapılan incelemenin ardından Siirt Valiliğine geçen Bakan Eroğlu, Valilikte düzenlediği Basın Toplantısında Orman ve Su İşleri Bakanlığının Siirt il yatırımları hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu;

“Hükûmet olarak Siirt’e 15 yılda 6 Milyar TL yatırım sağladık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak da son 15 yılda Siirt ilimize 265 Milyon TL yatırım yaptıklarını belirten Eroğlu; Siirt şehir merkezi, Kurtalan, Aydınlar, Pervari ilçeleri ile Kayabağlar, Atabağı ve Gökçebağ Beldelerine yıllık 34,5 milyon m3 içme suyu sağladık. 20 derenin ıslahını tamamladık” dedi.

Eroğlu; “Ayrıca Bakanlık olarak Siirt’te 6 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Siirt Şehir Ormanı ve 2 mesire yeri tesis ettik. Orman köylülerimiz için yeni gelir kapıları açtık. Hz. Veysel Karani ve Tillo Tabiat Parkları ile vatandaşlarımızı tabiatla buluşturduk ve 11 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu, Siirt Havaalanı'na Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu, 1 adet Yıldırım Tespit ve Takip Sistemi kurduk” dedi.

Bakan Eroğlu son olarak “Bu projelerde bizlere büyük destek veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakanımız Binali Yıldırım’a aziz milletim adına şükranlarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Prof.Dr. Veysel Eroğlu ve beraberindeki heyet Valilik Basın toplantısının ardından Siirt Belediyesini ziyaret etti. Yatırımların değerlendirildiği ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

BENZER HABERLER