Çekmeköy–Sancaktepe–Sultanbeyli Metro Hattı’nın Samandıra Merkez-Sultanbeyli Arası Bölümü Hizmete Açıldı
- 22 Mayıs 2026
- İş Dünyası
- Durum: Genel
- Dergi: 1792
Çekmeköy–Sancaktepe–Sultanbeyli Metro Hattı’nın ikinci etabı olan Samandıra Merkez-Sultanbeyli arası bölümü hizmete açıldı.
Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı olma özelliğini taşıyan M5 hattı, yeni etap ile birlikte Sultanbeyli’ye kadar uzanırken; Doğuş İnşaat'ın üstlendiği önceki etaplarla birlikte hattın toplam uzunluğu yaklaşık 26,5 kilometreye ulaştı.
Toplam 20 istasyondan oluşan proje, İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki ulaşım altyapısını daha da güçlendirecek.
Önceki Gelişmeler: İBB tarafından gerçekleştirilen ve yaklaşık maliyeti 46.067.897 TL olan, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu ile Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan Metro Hattı Kontrollük İşi ihalesini kazanan Yüksel Proje ile 46.065.979 TL üzerinden sözleşme imzalanmıştı.
Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu ile Sarıgazi (Hastane)-Taşdelen-Yenidoğan Metrosu İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri Yapımı'nı ise Doğuş İnşaat üstlenmişti.
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7463569215669612544











