DSİ Iğdır Tuzluca Ünlendi Barajı Sulaması İkmali İşi için İhale Hazırlık Çalışmalarını Sürdürüyor

  • 8 Temmuz 2026

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Sulama Dairesi Başkanlığı, "Iğdır Tuzluca Ünlendi Barajı Sulaması İkmali İşi" için ihale hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, çalışmaların tamamlanmasından sonra ihaleye ait ilan Kamu İhale Kurumu (KİK) Bülteninde yayımlanacak.

İhale, Kamışlı Regülatörü Sulaması kapsamında 31.621 metre, Göktaş Regülatörü Sulaması kapsamında 48.562 metre ve Ünlendi Barajı Sulaması kapsamında 341.722 metre olmak üzere toplam 421.905 metre uzunluğunda çeşitli çap ve basınçlarda PE 100, CTP ve çelik borular ile özel parçaların temini, döşenmesi, kazı ve dolgu işleri yapımını kapsıyor. Ayrıca sulama şebekesine ait vana, vantuz, hidrant, tahliye yapıları, dirsek tespit kitleleri, yol geçişleri ile işletme ve bakım yolları inşa edilecek.

Daha önce son teklif verme tarihi 17 Haziran 2026 olarak ilan edilen ihale, idari şartnamenin uygun olmaması nedeniyle iptal edilmişti.

Önceki Haber: 1794-15 Haziran 2026

Davinci Enerji

BENZER HABERLER