Gaziantep Doğanpınar Barajı’nda Çalışmalar Sürdürülüyor
- 18 Temmuz 2017
- İş Dünyası
- Durum: Genel
- Dergi: 1344
Proje ile 200 bin dekar zirai alan suyla buluşacak.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından GAP Kayacık Projesi kapsamında inşa edilen Doğanpınar Barajı’nda çalışmalar hızla devam ediyor. Proje tamamlandığında 200 bin dekar zirai alan suyla buluşacak.
Barajda Yüzde 85 Fiziki Gerçekleşme Sağlandı
Gaziantep Oğuzeli İlçesi’nin 17 km güneyinde Sacır Suyu üzerinde bulunan Doğanpınar Barajı kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa ediliyor. 153 milyon metreküp su depolama hacmine sahip olan barajın yılsonunda bitirilmesi hedefleniyor. Toplam maliyeti 275 milyon TL olan Doğanpınar Barajı’nda kamulaştırma işlemlerine bağlı olarak yıl içerisinde su tutulması planlanıyor.
DSİ Genel Müdürlüğü hayata geçirdiği projelerle münbit toprakları suyla buluşturmaya devam ediyor. Bu çerçevede yüzde 85 fiziki gerçekleşmeye ulaşılan barajda dolusavak, gövde dolgusu ve kondüvi imalatları tamamlandı.
Milli Ekonomiye Yılda 150 Milyon Lira Katkı
GAP Kayacık projesi kapsamında bulunan Kayacık Barajı ve Doğanpınar Barajı’nın tamamlanmasıyla Gaziantep ve Kilis ovalarında 200 bin dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak. Sulama alanının 91 bin 79 dekarlık kısmı Gaziantep, 108 bin 930 dekarlık kısmı da Kilis ilinde yer alıyor.
Sulamadan faydalanacak yerleşim birimleri arasında Dibecik, Dikmetaş, Taşçanak, Ekinveren, Doğanpınar, Kılavuz, Karaburun, Hatunlu, Kınnap, Akçakoyunlu, Asmacık, Yeniyapan, Çaybeyli, Altınyayla, Kargaçayırı ve Akgümüş yer alıyor.
Proje bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlayacak Proje ile milli ekonomiye yılda 150 milyon lira katkı ve 70 bin kişiye de istihdam alanı sağlamayı hedefleniyor.











