Gersan Elektrik Tesla ile şarj istasyonu anlaşması imzaladı
- 6 Aralık 2017
- İş Dünyası
- Durum: Genel
- Dergi: 1363
Gersan, elektrikli araç üreticisi Tesla ile şarj istasyonu anlaşmasına imza attı. Şirket yetkilileri, Tesla lisansıyla üretilecek hızlı şarj istasyonlarının, Gersan markasıyla hizmet vereceğini bildirdi.
Yerli elektrikli araç şarj istasyonu ve LED aydınlatma sistemleri üreticisi Gersan Elektrik, Tesla Motors Netherlands B.V. ile tek taraflı gizlilik sözleşmesi imzaladığını duyurdu. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, sözleşmenin Tesla ile Gersan Elektrik arasında, AC/DC elektrikli araç şarj istasyonları üretimi ve montajı ile ilgili olası bir ticari ilişkiyi değerlendirmek için imzalandığı belirtildi.
Açıklamada, “Tesla, bu amaçla sadece kendi teknolojisi, üretimi, planlamaları ve operasyonları ile ilgili gizli veya özel bilgileri açıklayabilir” denildi.
Yaklaşık 6 yıldır elektrikli araçlar için sarj istasyonu üretimi yaptıklarını belirten Gersan Elektrik Satış ve Pazarlama Direktörü Mustafa Serdar Şalcı, yapılan anlaşma ile Tesla’nın yetkili üreticisi haline geldiklerini kaydetti. Şalcı, Tesla’nın hızlı şarj istasyonlarının muadillerini ürettiklerini vurgulayarak “Kendi tesislerimizde ürettiğimiz şarj istasyonlarını birçok ülkeye ihraç ediyoruz. Tesla mühendisleri yurtdışındaki ürünlerimizi görünce bize talepte bulundular. Anlaşma ile de Tesla onaylı şarj istasyonu üreticisi olduk” dedi. Mustafa Serdar Şalcı, Tesla marka araçların ihtiyaçlarına özel olarak üretilen şarj istasyonlarını öncelikle Marmara Bölgesi’ne konumlandıracaklarını aktararak, “Elektrikli araçların şehirler arası yolculuk yapabilmesi için, Ankara, Antalya ve İzmir’e de şarj üniteleri kuracağız. Tesla lisansı ile ürettiğimiz istasyonları Gersan markasıyla yerleştireceğiz” diye konuştu. Şalcı, İspark’ın şarj istasyonlarını da kendilerinin ürettiklerini söyleyerek, “Tesla ile yapılan anlaşma kapsamında üretilecek yeni istasyonlar, İspark’takilere göre daha yüksek teknoloji içeriyor” dedi.
Gersan Elektrik, 1953’te Adana’da doğan Yüksel Kardeş tarafından kuruldu. Kardeş, 1987’den bu yana Gersan Elektrik’in kurucu hissedarı
Gersan Elektrik, tasarladığı elektrikli araç şarj istasyonu markası G-Charge ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan İSPARK’ın otoparklarında bulunan elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulumunu da yapıyor.





