Konya Ovası Projesi içmesuyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor

  • 7 Ağustos 2017

DSİ Konya’ya yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri dışında kalan kırsal kesimlerin kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “Gölsu” projesi kapsamında Konya ili de nasibini alıyor.

Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında bulunan Konya ilimizde 2003-2017 yılları arasında tamamlanan projeler ile 669.430 dekar zirai alanın sulamaya açılması, sulamaya açılan alanlardan 748 milyon TL gelir artışı sağlanması, 105 adet yerleşim yerinin taşkınlardan korunması işleri tamamlanmıştı. Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden Göksu Havzası Yamaç Arazileri Sulanması Projesi kapsamında 31.210 dekar zirai arazi suya kavuşacak.

Proje kapsamında 7.500 m platform kazısı, 4.500 m hendek kazısı ve 3.200 m çelik boru montajı tamamlanmıştır. Projede kalan; 100.000 m uzunluğunda ve muhtelif çaplardaki Çelik boru, 2.043 m uzunluğundaki, muhtelif çaplardaki CTP boru, 65.392 m uzunluğundaki, muhtelif çaplardaki pe boru temini ve döşenmesi işleri ile Sulama hattı üzerindeki sanat yapılarının imalatı işleri gerçekleştirilecek.

Projenin tamamlanması ile bölgede tarıma dayalı sanayi gelişecek, bölge halkının sosyo-ekonomik yönden, gelişim göstermesine olanak sağlayacak ve refah düzeyini artıracak. Projenin bitiş tarihi 27.02.2019 ve toplam maliyeti (2017 yılı birim fiyatları ile) 113.000.000 TL olacak.

BENZER HABERLER