Margün Enerji RSC-1 Seferihisar JES'in Kapasitesini Artıracak

  • 7 Ağustos 2025

Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ RSC-1 Seferihisar Jeotermal Enerji Santrali'nin (JES) kapasitesini artıracak.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, yapılan teknik ve fizibilite değerlendirmeleri neticesinde, RSC-1 Seferihisar JES'in mevcut kapasite kullanım artışına yönelik teknik imkanların bulunduğu belirlendi. Bu kapsamda kapasite kullanım artışı için gerekli başvuru, etüt ve izin süreçlerinin başlatılmasına karar verildi.

Planlanan kapasite kullanım artışı ve yapılacak kuyu iyileştirme çalışmaları ile birlikte, yıllık yaklaşık 32.000.000 kWh ek elektrik üretimi yapılması ve böylece 5.800.000 $ (235.440.560 TL) seviyesinde olan gelire ek yaklaşık 3.360.000 $ (136.393.152 TL) tutarında gelir artışı hedefleniyor.

Daha Önceki Gelişmeler: Bünyesinde 12 MWm kurulu güce sahip RSC-1 Seferihisar JES Elektrik Üretim Santrali bulunan RSC Elektrik Üretim İnşaat Turizm AŞ'nin %100 oranındaki payları, yıl içinde Margün Enerji tarafından satın alınmıştı. 

Santrale 5,4 MWm kurulu gücünde hibrit güneş enerji santrali kurulması amacıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) başvuruda bulunulmuştu.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7359231954573058049

 

 

 

Davinci Enerji

BENZER HABERLER