Siemens Energy, Abu Dabi'deki 2,6 GW'lık Taweelah C Enerji Projesine Türbinler ve Gelişmiş Enerji Santrali Teknolojisi Tedarik Edecek
- 16 Haziran 2026
- İş Dünyası
- Durum: Genel
- Dergi: 1795
Siemens Energy, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi kentindeki Taweelah C IPP (Bağımsız Enerji Üreticisi) projesi için gelişmiş gaz ve buhar türbini teknolojisi tedarik edecek. Bu, Siemens Energy tarafından donatılacak olan sahadaki üçüncü enerji santrali olacak. Tedarik kapsamı, toplam planlanan kapasitesi 2,6 gigawatt olan kombine çevrim enerji santrali için üç gaz türbini, iki buhar türbini, beş jeneratör ve yardımcı sistemleri içeriyor.
Yeni enerji santrali, Abu Dabi Emirliği'nde kritik bir esneklik sağlayacak, şebeke istikrarını güçlendirecek ve büyük ölçekli yenilenebilir enerji entegrasyonunu mümkün kılacaktır. Santral, BAE'nin 2050 yılına kadar iklim nötr olma hedefine uygun olarak, gelecekte karbon yakalama ve depolama ünitelerinin olası kullanımını mümkün kılacak şekilde tasarlandı.
Proje, Abu Dabi Ulusal Enerji Şirketi (TAQA) ve Suudi Arabistan'ın Al Jomaih Enerji ve Su Şirketi ile Singapur'un Sembcorp Industries şirketlerinden oluşan uluslararası bir konsorsiyum tarafından geliştiriliyor. Çin Enerji Mühendisliği Grubu Şirketi, tesisin mühendislik, tedarik ve inşaatından sorumlu yüklenici olarak görev yapıyor. Emirates Su ve Elektrik Şirketi (EWEC) ise üretilen elektriğin tek tedarikçisi olacak.
Siemens Energy Yönetim Kurulu Üyesi Karim Amin şunları söyledi: "Dünya genelindeki enerji sistemleri hem güvenilirlik hem de esneklik sağlama konusunda artan talep ve baskıyla karşı karşıya kalırken, sevk edilebilir doğalgazla çalışan enerji üretiminin rolü her zamankinden daha kritik hale geliyor. Sektör lideri performansıyla BAE'deki ilk HL sınıfı doğalgaz türbini de dahil olmak üzere, teknolojilerimizi ve uzmanlığımızı Taweelah C projesine katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Bu kilometre taşı, BAE'nin enerji güvenliği ve ekonomik kalkınmasını destekleme konusundaki uzun süredir devam eden mirasımıza dayanıyor ve ülkenin hedeflerine hizmet eden stratejik ortaklıklara olan bağlılığımızı güçlendiriyor."
Yeni enerji santralinin bileşenleri Siemens Energy'nin küresel üretim ağı içinde üretilecek: SGT5-9000HL gaz türbinleri ve SST5-5000 buhar türbinleri Almanya'nın Berlin ve Muelheim şehirlerinde üretiliyor. SGen5-3000W ve SGen5-2000P jeneratörleri ise ABD'nin Charlotte şehrindeki tesiste üretiliyor.
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7472736728156631041





