Türkiye’ye 400 Milyon Euroluk Çevre ve Altyapı Yatırımı Yapılacak
- 4 Eylül 2026
- İş Dünyası
- Durum: Genel
- Dergi: 1806
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ile imzalanan anlaşma kapsamında yaklaşık 400 milyon euro değerinde yatırım paketinin hayata geçirileceğini açıkladı.
Kurum'un sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle belirlendi:
"Asya Altyapı Yatırım Bankası ile imzaladığımız anlaşma ile; İleri biyolojik atıksu arıtma tesisleri başta olmak üzere yaklaşık 400 milyon Euro büyüklüğündeki bir yatırım paketini hayata geçireceğiz.
Çevre yatırımlarımıza, Şehirlerimizin altyapısının güçlendirilmesine ve İklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarımıza önemli katkılar sunacağız.
Bu sürecin hazırlanmasında emeği geçen Bakanlığımızın, İller Bankamızın ve ilgili tüm kurumlarımızın kıymetli çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyor, anlaşmamızın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7501645322948050945











