8. Uluslararası Kamu Özel Sektör İşbirliği Forumu İstanbul'da Yapıldı

8. Uluslararası Kamu Özel Sektör İşbirliği Forumu İstanbul'da Yapıldı

Dergi: 1689       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 13/05/2024      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


8. Uluslararası Kamu Özel Sektör İşbirliği Forumu İstanbul'da Yapıldı


8. Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu Uluslararası Kamu Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) Forumu, İstanbul'da gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ev sahipliğinde  5 kıtadan KÖİ uzmanlarının katılımıyla düzenlenen forum kapsamında KÖİ alanındaki uzmanlar üç gün boyunca bu tema altında vaka çalışmaları, üst düzey tartışmalar, paneller, Kuzey Marmara Otoyolu saha gezisi ve paralel oturumlar düzenledi.

Kamu Özel Sektör İş Birliği Araştırma Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl ilk defa Avrupa dışında bir ülkede düzenlenen etkinliğin ana teması, 'Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin ve İklim Eyleminin Hızlanması: Sürdürülebilir KÖİ'lerin ve altyapı finansmanının yeniden inşa, dayanıklılık ve iyileşmeye katkısı' oldu.

Birleşmiş Milletler

Kamu Özel Sektör İş Birliği Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın, Birleşmiş Milletler'in KÖİ modelini, dünyanın dört bir yanından gelen uzmanlarla Türkiye'de tartışmasının, ülkenin modelin doğru uygulanmasında geldiği noktanın net bir göstergesi olduğunu ve dünyada artan doğal afetlerin yarattığı ekonomik krizleri vurgulayarak "Afetler geçtiğimiz 50 yılda 5 kat arttı. Yıllık ortalama üç olan büyük felaket sayısı, son on yılda 13'e çıktı. Devletler bu yıkımların verdiği zararı karşılamada gün geçtikçe zorlanıyor" dedi.

 

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7195786113901338625

 

 



8. Uluslararası Kamu Özel Sektör İşbirliği Forumu  İstanbul'da Yapıldı




Linkedin

Solvi

hakan plastik


Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower