9. Uluslararası paintistanbul & Turkcoat Kongresi ve Sergisi, 5-6 Aralık 2023'te Gerçekleşecek

9. Uluslararası paintistanbul & Turkcoat Kongresi ve Sergisi, 5-6 Aralık 2023'te Gerçekleşecek

Dergi: 1666       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 01/12/2023      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


9. Uluslararası paintistanbul & Turkcoat Kongresi ve Sergisi, 5-6 Aralık 2023'te Gerçekleşecek


Boya ve boya hammadde üreticileri ile akademisyenlerin buluşma noktası Paintistanbul & Turkcoat Kongresi, 05-06 Aralık 2023 tarihleri arasında Green Park Hotel Pendik’te gerçekleşecek.

Başlangıcından bu yana paintistanbul&Turkcoat Fuar ve Kongre Etkinliği kapsamında düzenlenen kongre, zaruri pandemi şartları çerçevesinde 2021 yılında ilk defa fuardan bağımsız çevrim içi olarak başarıyla düzenlendi. Yıllar içinde boya teknolojileri bağlantılı tüm akademik ve teknik çalışmaların sunulduğu ve tartışıldığı uluslararası bir platform niteliği kazananan paintistanbul&Turkcoat Kongresi önümüzdeki süreçte iki yılda bir organize edilecek.

BOSAD tarafından İKMİB iş birliğiyle Chem Media organizatörlüğünde gerçekleştirilecek olan 9. Uluslararası paintistanbul&Turkcoat Kongresi; inovasyon, sürdürülebilirlik, fonksiyonellik, dijitalleşme, yapay zeka gibi konu başlıklarıyla sektörün  geleceğini şekillendirmeyi hedefliyor. 2023 yılında daha fazla sektör profesyoneline ulaşmak adına sergi alanı konsepti ile birleşen ve tüm sektör paydaşlarını bir araya getirecek olan paintistanbul&Turkcoat Kongresi, üniversite sanayi işbirliğini de zenginleştirerek yeni akım, teknoloji ve gelişmelerin paylaşılmasına imkân tanıyacak. .

İki günlük kongre programı,  Mustafa Tunçgenç’in “Türk Boya Sanayisinin Tarihi ve Bugünü” konulu sunumuyla başlayacak. Boyaların temel özellikleri, sürdürülebilirlik, yeni hammaddeler ve dijitalleşme konularının detaylı bir şekilde ele alınacağı kongrede; başta World Coatings Council Başkanı Tom Bowtell olmak üzere 5 çağrılı konuşmacı, 32 sözlü bildiri ve 49 poster bildiri yer alacak.

İkinci günde Dyo İnşaat Boyaları Teknik Fabrika Direktörü Hasan Şerefhan’ın moderatörlüğünü yapacağı “Boya Sektöründe Sürdürülebilir Yenilikçi Yaklaşımlar” başlıklı panelde Tom Bowtell ile birlikte Kayalar Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kenan Kayalar, Dyo Boya Fabrikaları Genel Müdürü Mutlu Uysal, Basf Turk Genel Müdürü Tolga Demirözü, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr.Yusuf Menceloğlu, Eva Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Engin Çörüşlü tarafından boya sektörünün geleceğine dair konular tüm yönleriyle değerlendirilecek.

Ayrıntılı bilgiye bu linkten ulaşılabilir

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7136228791898492932

 



9. Uluslararası paintistanbul & Turkcoat Kongresi ve Sergisi, 5-6 Aralık 2023'te Gerçekleşecek




Linkedin

Solvi

hakan plastik


Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower