AECOM, Kiev Boryspil Uluslararası Havalimanı'nın Yeniden İnşası İçin Mutabakat Zaptı İmzaladı

AECOM, Kiev Boryspil Uluslararası Havalimanı'nın Yeniden İnşası İçin Mutabakat Zaptı İmzaladı

Dergi: 1665       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 21/11/2023      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


AECOM, Kiev Boryspil Uluslararası Havalimanı'nın Yeniden İnşası İçin Mutabakat Zaptı İmzaladı


Ukrayna'nın Kiev kentindeki Boryspil Uluslararası Havaalanı, AECOM ile yeniden inşa teslimat ortağı olarak hizmet vermek üzere bir mutabakat zaptı imzaladı.

AECOM, Boryspil Uluslararası Havalimanı'nın yeniden inşası için varlık durumu ve yetenek değerlendirmesi, tasarım, mühendislik, program yönetimi ve inşaat yönetimi dahil olmak üzere altyapı danışmanlık desteği sağlayacak. Ayrıca Şirket, ülkenin havacılık sektörünün daha geniş bir şekilde yeniden inşası için bir program yönetim kapasitesinin geliştirilmesine yardımcı olacak. 

AECOM'un CEO'su Troy Rudd, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Ukrayna'nın havacılık sektörünü yeniden canlandırmak için bu ortaklıkla Ukrayna'nın yeniden inşasına desteğimizi genişletmekten gurur duyuyoruz; toparlanmayı hızlandırmak için kritik kaynakların ve yatırımların akışını destekliyoruz. Program yönetimimiz ve havacılık yeteneklerimizle, stratejik açıdan önemli olan bu havalimanını ve Ukrayna'nın havacılık sektörünü restore etmek için Boryspil Uluslararası Havalimanı ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

Boryspil Uluslararası Havaalanı Genel Müdürü Oleksiy Dubrevskyy  ise şunları söyledi: “Mutabakat, Ukrayna havacılık sektörünün toparlanması için bir başka önemli kilometre taşıdır ve Topluluk, Bölge ve Altyapı Geliştirme Bakanlığı himayesinde geliştirilen ulusal havalimanları ve havacılık endüstrisinin restorasyonu ve modernizasyonuna yönelik küresel planın bir parçasıdır.”  

Daha Önceki Gelişmeler: Korea Airports Corporation (KAC) ve Hyundai Engineering & Construction (Hyundai E&C), Kiev Uluslararası Havaalanı'ndaki terminal ve pistin yeniden inşası ve genişletilmesi için Ukrayna'nın Boryspil Uluslararası Havaalanı Şirketi ile 1,3 trilyon won (983 milyon $) tutarında bir mutabakat zaptı imzalamıştı. Üçlü anlaşma, Ukrayna'nın en büyük havacılık kapısı olan Boryspil Uluslararası Havalimanı'nın restorasyonunu kolaylaştırmak için ticari bilgilerin paylaşılmasını ve ortak projelerin araştırılmasını içeriyor. Mutabakat Zaptı uyarınca Boryspil havaalanı otoritesi, yeniden inşa sırasında sorunsuz operasyonların sağlanması için proje bilgisi ve destek sağlamayı taahhüt edecek.

Önceki habere bu linkten ulaşılabilir.

 

Fotoğraf Soldan sağa: AECOM'un Avrupa'daki Küresel Havacılık genel müdürü Crawford Burden; AECOM'un Ulusal Hükümetler uygulamasından sorumlu başkan yardımcısı Karl Jensen; AECOM'da kıdemli başkan yardımcısı, genel danışman yardımcısı ve küresel Halkla İlişkiler başkanı Manav Kumar; Boryspil Uluslararası Havaalanı genel müdürü Oleksiy Dubrevskyy; ve Boryspil'in inşaat müdürü Volodymyr Shadrin.



AECOM, Kiev Boryspil Uluslararası Havalimanı'nın Yeniden İnşası İçin Mutabakat Zaptı İmzaladı




Linkedin

Solvi

hakan plastik


Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower