ASPİLSAN Enerji, Yılın İlk Yarısında Lityum İyon Pilde Seri Üretime Geçecek

ASPİLSAN Enerji, Yılın İlk Yarısında Lityum İyon Pilde Seri Üretime Geçecek

Dergi: 1572       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 18/01/2022      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


ASPİLSAN Enerji, Yılın İlk Yarısında Lityum İyon Pilde Seri Üretime Geçecek


Pandemi döneminde yaşanan global ekonomik sıkıntılara rağmen ASPİLSAN Enerji büyümesini 2021 yılında da sürdürdü.

2021 yılında yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy şunları söyledi: “Gerek pandemi gerekse ekonomik sıkıntılar, pek çok şirket gibi bizi de etkiledi. Ancak pandemi ve küresel ekonomik sorunlara rağmen 2021 yılında çok önemli mesafeler aldık.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın desteğiyle başladığımız ve sürdürdüğümüz li-iyon pil üretim tesisi yatırımımız, dönüşüm ve büyüme anlamında bu yıl ASPİLSAN Enerji’nin en önemli konusu oldu. Bu, ülkemiz açısından da önemli ve stratejik bir proje ve bu bilinçle tüm dikkatimizi, öncelikle projeyi gerçekleştirmeye verdiğimizi söyleyebilirim. 2022 yılının ilk yarısında pil seri üretiminin başlamasını beklediğimiz bu tesise yönelik çalışmalarımız, odağımızdaki ana faaliyeti oluşturdu. Kısa bir sürede bu yatırımın yapılması, ciddi bir emekle mümkün oldu.

Ar-Ge Çalışmalarımız Devam Etti


Yeni ticari bataryaların yanı sıra ASELSAN, TUSAŞ ve Roketsan ürünlerine yönelik yüksek teknolojili batarya tasarım projelerine başladık ve burada da önemli bir yol aldık. Bu bataryalar, ülkemizin kritik savunma sistemlerinin yerli ve milli olarak üretilmesine önemli katkılar sağlıyor olacak. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın bir kuruluşu olarak öncelikli amacımız Türk Silahlı Kuvvetleri’nin pil ve batarya konusundaki ihtiyaçlarını karşılamak. Buna karşın pil teknolojisindeki gelişmeler ve batarya sistemleri artık hayatın tamamında yer alıyor. ASPİLSAN Enerji olarak pil üretimini yerli ve milli olarak yapma konusunda çok önemli bir yol katettik. Bu kapsamda öncelikle tüm sektörlerin ihtiyaçlarını anlamayı ve onlarla beraber çözümler üretmeyi amaçlıyoruz. Bu sayede, bir yandan üreteceğimiz pilin yerlilik oranını artırırken, ülkemizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak çözümlerle de cari açığı azaltmayı hedefliyoruz.

Bunun yanı sıra Ankara Ar-Ge Merkezimizde, hem pil geliştirme ve tasarlama yeteneğine sahip hem de hammadde üreticilerine destek verecek bir altyapının kurulumunu tamamladık. Ülkemizin pil çalışmalarında bir üs olacak olan bu Ar-Ge merkezimizde, pil üretimi ve geliştirilmesine yönelik küçük ya da büyük her türlü testle ilgili tüm paydaşlarımıza hizmet veriyoruz. Benzer şekilde, TÜBİTAK Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü (RUTE) ile imzaladığımız bir sözleşme sayesinde pil geliştirme çalışmalarını ortak olarak yürütüyoruz.

İstanbul Ar-Ge Merkezimiz ise bu yıl hidrojen ve yakıt pili konusundaki çalışmalarının ilk prototiplerini ortaya koyarak önemli bir aşamayı geride bıraktı. Hem elektrolizör hem de yakıt hücresi prototiplerimizi SAHA EXPO’da kamuoyuna sunduk. Bu çalışmalarımızın ne kadar önemli olduğu, Paris Sözleşmesi’nin imzalanmasından sonra daha da belirginleşti. Bu yıl bu konuda da önemli bir seviyeyi aştık.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6889095993103675392

 



ASPİLSAN Enerji, Yılın İlk Yarısında Lityum İyon Pilde Seri Üretime Geçecek




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı