Aksa Doğalgaz, 2030'a Kadar 1.5 Milyar Dolar Yatırım Hedefliyor

Aksa Doğalgaz, 2030'a Kadar 1.5 Milyar Dolar Yatırım Hedefliyor

Dergi: 1698       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 22/07/2024      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Aksa Doğalgaz, 2030'a Kadar 1.5 Milyar Dolar Yatırım Hedefliyor


Aksa Doğalgaz, 2030'a kadar yurt içi ve yurt dışında toplam 1,5 milyar dolar yatırım yapmayı hedefliyor.

Türkiye genelinde 45 bin kilometreyi aşan şebeke uzunluğuyla 27 il merkezi, 306 ilçe ve beldede 5 milyon abonesine doğal gazı güvenle ulaştıran Aksa Doğalgaz, 2023 yılı performansını ve sürdürülebilir büyüme faaliyetlerini içeren 2023 yılı faaliyet raporunu yayınladı.

Elde edilen sonuçları değerlendiren Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, "Yüksek müşteri memnuniyeti, ülke ekonomisine katma değer oluşturma, insana, doğaya ve sosyal yaşama saygı ilkelerimizi merkezine alarak hazırladığımız 2030 Strateji Planımız kapsamında yurt içinde ve dışında yapacağımız 1,5 milyar ABD doları daha yatırımla şebeke büyüklüğümüzü %57 büyüterek 44.690 km’den, 70.000 km’ye, abone sayımızı %66 büyüterek 4,9 milyondan, 8,2 milyona ve 9,7 milyar metreküp olan doğal gaz dağıtım hacmimizi ise %78 oranında artırarak 17,2 milyar metreküpe ulaştırmayı hedefliyoruz. Oluşan fiziki büyüklükler finansal göstergelerimizde de önemli bir ivme yaratacak; 2023 yıl sonunda 158 milyon ABD doları olan FAVÖK değerimiz, her yıl ortalama %14 büyüyerek 382 milyon ABD doları seviyesine, ciromuz ise 1,7 milyar ABD dolarından 3,1 milyar ABD dolarına çıkacak. Sürdürülebilir büyümeyi verimlilik artışı esasına dayandıran stratejimizle bütün bu değerlere ulaşırken personel sayımızın ise yalnızca %23 oranında artmasını hedefliyoruz.

Tüm bu adımlar ile zorlu 2023 yılında bile yıl sonu hedeflerimize ulaşabildik. Pazar payımız, %20,7’ye ulaştı. Tüm bölgelerimizde 5,7 milyar TL yatırım gerçekleştirdik. Yıllık ciromuz 49,8 milyar TL’ye ulaştı. Öz kaynaklarımız da %17,2 artarak 11,01 milyar TL seviyesine çıktı. 38 yeni ilçe ve beldeye doğal gaz götürürken, toplam abone sayımız 5 milyona ulaştı. Böylece, ülkemizdeki 51 merkez ilçe dahil olmak üzere 973 ilçenin 298’inde vatandaşlarımızı doğal gaz ile buluşturmuş olduk. Sizlerin de takip ettiği üzere, dünyada olduğu gibi ülkemizde doğal gaz kullanımı hem artıyor hem de kullanım alanları yaygınlaşıyor. Isınma ve gündelik kullanımda kullanım alanlarının yanında, bu çevre dostu enerji kaynağı sanayide de her geçen gün daha fazla kullanılıyor. Böylece şehirlerimizin havası daha temiz kalırken, ülkemizin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşması ve çevresel etkisinin azaltılması daha kısa sürede mümkün hale geliyor. Geçtiğimiz yıl faaliyet gösterdiğimiz bölgelerde doğal gaz kullanılmasıyla sadece 1 yılda 10,3 milyon ton daha az karbon emisyonu gerçekleşti.

Bu oran, yaklaşık olarak 434 milyon ağaçtan oluşan bir ormanın temizleyebileceği karbon miktarına eş değer olmasıyla heyecanlandırıyor. Gelecek dönemde öncelikle dijitalleşme ve yapay zekâ tabanlı çözümlerimizi hayata geçirerek müşteri deneyim yolculuğumuzu geliştireceğiz. Kazancı Holding’in büyüme stratejisiyle birlikte hem ülke içinde büyüyerek sektörümüze yeni standartlar getirmeyi sürdürüyoruz hem de yine Holding’imizin globalleşme yolculuğunun paralelinde, operasyonlarımızı yurt dışına taşımayı hedefliyoruz. Başarılar, paylaştıkça büyür, paylaştıkça daha da artar. Biz de 21 yılda elde ettiğimiz başarılarımızı yatırımcılar ile paylaşmayı, onlardan aldığımız güç ile “Başarmaya Devam” diyerek yeni başarılara imza atmayı, sistemlerimize gelişen teknolojiyi entegre ederek abonelerimizin beklentilerini ve taleplerini daha oluşmadan çevik yapımızla hızla karşılamayı sürdüreceğiz. Ülke ekonomisine sağladığımız tasarrufun, yarattığımız doğrudan ve dolaylı istihdamın her geçen yıl artması ise bizleri gururlandırıyor. Elde ettiğimiz tüm başarıların arkasında, dağıtım bölgelerimizde hizmet veren 175 ofisimizde 4 bini aşkın çalışma arkadaşım bulunuyor. Her gün, her saat yaşamın neredeyse her alanına dokunmaktan, vatandaşlarımızın hayatına değer katmaktan mutluluk duyuyoruz. " dedi.

 

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7221142340780904448

 



Aksa Doğalgaz, 2030'a Kadar 1.5 Milyar Dolar Yatırım Hedefliyor




Linkedin

Solvi

hakan plastik


Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower