Alstom Macaristan'da Demiryolu Boji Şasi Fabrikasının Kapasitesini Artırmak İçin Yatırım Yapacak

Alstom Macaristan'da Demiryolu Boji Şasi Fabrikasının Kapasitesini Artırmak İçin Yatırım Yapacak

Dergi: 1685       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 12/04/2024      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Alstom Macaristan'da Demiryolu Boji Şasi Fabrikasının Kapasitesini Artırmak İçin Yatırım Yapacak


Modernizasyon Programı Macaristan Hükümeti'nin desteğiyle yürütülüyor

Destek sözleşmesi 11 Nisan'da Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Péter Szijjártó ve Alstom'un Macaristan Genel Müdürü Gáspár Balázs tarafından imzalandı.

 

Akıllı ve sürdürülebilir mobilite alanında dünya lideri olan Alstom, 6 milyar HUF tutarındaki geliştirme programı aracılığıyla Macaristan'daki Mátranovák boji şasi fabrikasının üretim kapasitesini %40 artırmayı hedefliyor.

Mátranovák 2030 Programının bir parçası olarak, 2021 yılında Alstom Group'a katılan tesis, en son teknolojiye sahip makinelerle donatılacak, yeni üretim yöntemlerini benimseyecek ve yaklaşık 150 yeni personeli işe alacak.

Şirket, modernizasyon programını Macaristan Hükümeti'nin desteğiyle yürütüyor. Destek sözleşmesi 11 Nisan'da Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Péter Szijjártó ve Alstom'un Macaristan Genel Müdürü Gáspár Balázs tarafından imzalandı.

Sonuç olarak, Nógrád ilçesindeki en büyük işveren olan fabrika, 2025 yılına kadar üretim kapasitesini önemli ölçüde artıracak. Kuzeydoğu Macaristan'daki küçük bir köyde yer alan fabrika, Alstom bünyesindeki en önemli boji şasisi üretim tesislerinden biri olacak. Avrupa'da. Bu, Mátranovák'ta üretilen boji çerçevelerinin Avrupa genelindeki demiryolu araçlarında kullanılacağı ve Macaristan'ın demiryolu bileşeni üretim sektörünün olumlu itibarının güçlendirileceği anlamına geliyor.

Alstom'un Macaristan'daki Genel Müdürü Gáspár Balázs konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Geliştirme programı sayesinde Mátranovák tesisi, Alstom'daki demiryolu bojileri için en önemli üretim tesislerinden biri olma potansiyeline sahip. Mevcut üretim kapasitesinin artırılmasının vazgeçilmez koşulu aynı zamanda profesyonel kadronun da genişletilmesidir. Geçtiğimiz yıl, Mátranovák'taki Alstom fabrikasının ekibine yaklaşık 150 yeni işçi (yüksek vasıflı kaynakçılar ve çilingirler, CNC makine operatörleri, mühendisler ve proje yöneticileri) katıldı ve böylece 720 kişiye ulaştı. MÁV, MÁV-HÉV ve BKV'ye sunulan demiryolu araçlarına yönelik tüm boji çerçevelerinin bu fabrikada üretileceğini de vurgulamak çok önemli.” 

2022'de başlatılan Mátranovák 2030 geliştirme planının bir parçası olarak şirket, makinelerini yeniliyor. Bu, yeni kenar bükme makinelerinin satın alınmasını, 3 boyutlu ölçüm kapasitelerinin artırılmasını, plazma kesme makinesinin modernleştirilmesini ve 60'a yakın yeni döndürücünün kurulmasını içeriyor. Ayrıca yeni bir kaynak robotu devreye alınıyor. Son dönemde altyapı ve makine iyileştirmelerinin yanı sıra yeni, hücre tabanlı üretim sistemine geçiş başladı. Bu değişim, uzmanların daha az alan gereksinimiyle boji çerçevelerini daha verimli bir şekilde üretmesine olanak tanıyacak.

 

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7184486197644115968

 



Alstom Macaristan'da Demiryolu Boji Şasi Fabrikasının Kapasitesini Artırmak İçin Yatırım Yapacak




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı