Anadolu İplik Grubu, Güneş Enerji Santrali Yatırımı Yapılmasına Karar Verdi

Anadolu İplik Grubu, Güneş Enerji Santrali Yatırımı Yapılmasına Karar Verdi

Dergi: 1614       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 21/11/2022      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Anadolu İplik Grubu, Güneş Enerji Santrali Yatırımı Yapılmasına Karar Verdi


Anadolu İplik Grubu, ülkemizin yenilenebilir enerji arzına katma değer sağlamak, ve daha temiz,  yaşanılabilir, sürdürülebilir bir dünyaya ulaşmak için  Güneş Enerji Santrali yatırımı yapılmasına karar verdi.

Anadolu İplik Grubu, daha önce yaptığı Trijenerasyon ve Hidroelektrik  Santrali  yatırımlarından sonra şimdi de ilk aşamada 8.6 MW gücünde olmasını planladığı  Güneş Enerji Santralini  Tekirdağ İli - Çerkezköy İlçesi – Veliköy OSB’de bulunan iplik üretim tesisinde hayata geçirmeyi hedefliyor. 

Anadolu İplik Enerji Gurubu  Kordinatörü Zülküf Harman konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sürdürülebilir kalkınmanın temeli, sürdürülebilir temiz enerjiden geçmektedir ilkesiyle çıktığımız bu yolda Anadolu İplik Grubu olarak ülkemizin yenilenebilir enerji arzına katma değer sağlamak, ülkemizin potansiyel yeşil enerjisini toplumun yararına dönüştürmek ve daha temiz, daha yaşanılabilir ve daha sürdürülebilir bir dünyaya ulaşmak amacıyla güneş enerjisi için yatırım yapılmasına karar verilmiştir.

1940’lara dayanan geçmişimiz ve 2000’li yılların başlarında başlayıp günümüzde halen devam etmekte olan esaslı sanayi yatırımı hamleleri ile gerek ülkemizde gerekse uluslararası arenada tekstil alanındaki en büyük oyunculardan bir tanesi olmakla beraber ülkemizin ve dünyanın enerji ihtiyacına destek olma vizyonumuz ve misyonumuz daima mevcut olmuştur. 

Sosyal sorumluluklarımızın bilincinde olarak GES yatırımımız ile birlikte ülkemizin ekonomisine ve enerji ihtiyacına katkıda bulunmakla beraber yaşamakta olduğumuz dünyamızı bizler, sevdiklerimiz ve bizlerden sonraki nesiller için daha yaşanabilir hale getirebileceğimize inanmaktayız.

Anadolu İplik Grubu olarak yeşil enerjiye olan yatırımlarımızın tüm hızıyla devam edeceğini sizlere bildirmekten büyük gurur duyarız."

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7000361373016682497

 

 



Anadolu İplik Grubu,  Güneş Enerji Santrali Yatırımı Yapılmasına Karar Verdi




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı