CW Enerji’den Sektöre Büyük Yatırım

CW Enerji’den Sektöre Büyük Yatırım

Dergi: 1598       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 02/08/2022      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


CW Enerji’den Sektöre Büyük Yatırım


 

  • Türkiye ve Avrupa’nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji, teknoloji yatırımlarını sürdürüyor. CW Enerji, güneş paneli üretiminde ithal edilen ve önemli bileşenlerden biri olan Eva, Pae ve farklı birçok teknolojinin üretimi için “Eva Film Üretim Tesisi” kuruyor.

 

Türkiye’de bir ilk olacak Eva Film Üretim Tesisi yatırımının müjdesini veren CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık SARVAN, “CW Enerji, güneş paneli üreten bir teknoloji firmasıdır. Güneş paneli birçok bileşenden meydana gelmektedir. Fotovoltaik güneş paneli üretimi bileşenlerinden biri olan EVA, önemli bir kimyasal üründür.  Basit anlatımla Güneş panellerinde kullanılan cam, hücre ve panelin arkasındaki örtüyü yüksek ısı ile lamine edilmesi sonucu yapışmasını sağlayan, şeffaf naylon görünümlü bir maddedir. Yerli ve milli üretim anlayışı çerçevesinde ithal edilen Eva’yı ithal etmeyerek kendi kuracağımız tesiste üretmeyi hedefliyoruz. Böylelikle hem Eva bileşeninden dolayı dışa bağımlılığımızdan kurtulacağız hem de yerli ve milli teknolojimizle üreteceğiz ve Avrupa’ya ihracat yapacağız.” dedi.

Açıklamalarına devam eden SARVAN, “Kendi Eva filmi üretimimiz sayesinde ithalat sırasında oluşan nakliyat maliyetlerinden kurtulup, daha uygun fiyata sürdürebilir güneş panelleri üretmeyi hedeflemekteyiz. Önümüzdeki süreçte güneş panellerinin tamamını üreterek, yüzde yüz yerli ve milli güneş panellerimiz ile karbon ayak izini sıfırlamak için mücadelemiz sürecek“ şeklinde konuştu.

 

Sektöre olumlu katkı: Panel fiyatlarına olumlu yansıyacak!

Türkiye, birçok ham madde ve ara sanayi ürünleri konusunda ithalatçı ülke konumunda bulunuyor. Yerli ve milli üretim hamleleri ile Eva ithalatının azaltılmasında pozitif gelişmeler yaşanması bekleniyor. Eva üretimi sayesinde Türkiye'nin ithalat brütünün azaltılması amaçlanıyor.

Uzakdoğu ve Avrupa’dan ithal edilen Eva’nın yerli üretimiyle birlikte; ithalat sırasındaki gerçekleşen maliyetler sona ermesi ve girdi maliyetlerinin azalması bekleniyor. Güneş paneli fiyatlarının maliyetinin azalması ile birlikte on-grid ve off-grid güneş enerji sistemleri başta olmak üzere güneş enerjili sulama sistemlerinin yatırım maliyetlerini düşürmesine katkıda bulunacak. Küçük veya büyük güneş paneli sistemleri daha uygun fiyata kurulumu yapılabilecek.

 

Güneş Panelinde Yerli ve Millilik oranı artacak

Yerli Eva film üretimi ile sektörde yerli ürün eksikliğini kapatarak sanayinin desteklenmesi ve güneş enerjisinin büyümesinde olumlu paya sahip olunması hedefleniyor. Türkiye’de EVA filminin üretilmesi fotovoltaik modülünün yerlilik oranının arttırılmasında büyük katkı sağlaması bekleniyor.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6960244953612496896

 



CW Enerji’den Sektöre Büyük Yatırım




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı