DEİK Türkiye-İspanya İş Konseyi Başkanı Erdem "Müteahhitlik iş birliği için katkı vermeye hazırız"

DEİK Türkiye-İspanya İş Konseyi Başkanı Erdem "Müteahhitlik iş birliği için katkı vermeye hazırız"

Dergi: 1593       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 22/06/2022      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


DEİK Türkiye-İspanya İş Konseyi Başkanı Erdem "Müteahhitlik iş birliği için katkı vermeye hazırız"


Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-İspanya İş Konseyi Başkanı Zeynel Abidin Erdem, Türkiye-İspanya arasında müteahhitlik alanında yapılacak iş birliği için gerekli katkıyı vermeye hazır olduklarını belirterek, "İspanyol müteahhitlik firmalarının Latin Amerika ve Avrupa ülkelerindeki projelerden edindikleri deneyimleri, Türk müteahhitlerimizin Orta Doğu ve Afrika ülkelerindeki tecrübeleriyle birleştirerek yeni pazarlara açılabilmemiz her iki ülkeye güç katacaktır." dedi.

Zeynel Abidin Erdem, İspanya'nın önemli ticari ortaklardan olduğunu ve Türkiye'ye doğrudan yatırım yapan başlıca Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında yer aldığını  belirtek şunları söyledi.

"Konvansiyonel sektörlerin yanında, yenilenebilir enerji gibi yeni nesil alanlardaki iş birliklerimizin önemli getirileri olacağına inanıyorum. İspanya'nın özellikle rüzgar enerjisi ve hidroelektrik alanlarında gerçekleştirdiği hızlı büyüme ve know-how edinimi, ikili iş birliği alanlarımız için öne çıkmaktadır. Yenilenebilir enerjiyi de kapsayan yeşil dönüşüm ve dijitalleşme alanları da önemli fırsatlar barındıran alanlar olarak yer alacaktır." 

Zeynel Abidin Erdem, Türkiye'de yer alan 726 İspanyol firmanın 7,7 milyar dolar yatırımlarının olduğuna dikkati çekerek, Türkiye ile İspanya arasındaki ticaret hacminin son 5 yıllık ortalama büyüme oranının yüzde 8,9 olduğunu söyledi. Geçen yıl ikili ticaret hacminin 15 milyar doların üzerinde gerçekleştiğini anımsatan Erdem, şunları söyledi:

" İspanya'da faaliyet gösteren 100'ü aşkın Türk firmamız var. Son dönemde yakaladığımız bu ivmeyle çok daha yüksek ortalamalara, el ele ulaşacağımıza dair inancım tam. İspanyol turizm yatırımcılarının ve firmalarının Türkiye ile olan yatırım ve iş birliklerinin artırılması hususunda teşvik edilmeleri önem taşımaktadır. Bunun yanında, İspanya'nın önemli gelişme kaydettiği akıllı şehirler, havacılık, telekomünikasyon, yenilenebilir enerji gibi alanlarda iş birliğimizi daha da artırmaktan memnuniyet duyacağız."

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6945397449020579840

 

 



DEİK  Türkiye-İspanya İş Konseyi Başkanı Erdem




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı