DP World ve Evyap Group Birleşerek Türkiye'nin Küresel Ticaret Rolünü Güçlendiriyor

DP World ve Evyap Group Birleşerek Türkiye'nin Küresel Ticaret Rolünü Güçlendiriyor

Dergi: 1698       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 23/07/2024      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


DP World ve Evyap Group Birleşerek Türkiye'nin Küresel Ticaret Rolünü Güçlendiriyor


DP World ve Evyap Grubu, Türkiye'deki iki büyük liman altyapısını birleştiren stratejik bir birleşmeyi tamamladı. Türk Rekabet Kurumu tarafından onaylanan bu birleşme, DP World Evyap'ı kuruyor.
 
DP World, yeni kuruluşta Evyapport'ta %58 hisseye sahipken, Evyap Group DP World Yarımca'nın %42'lik mülkiyetini elinde tutuyor. "DP World Evyap Yarımca" ve "DP World Evyap Körfez" olarak yeniden markalanan iki terminal, aynı anda birden fazla büyük konteyner gemisine ev sahipliği yapacak şekilde toplam 2.088 metre rıhtım uzunluğu sunacak. Yıllık konteyner elleçleme kapasitesinin 2 milyon yirmi fit eşdeğer birimi (TEU) aşması ve hizmetlerin entegre proje ve ağır kargo taşımacılığını içerecek şekilde genişletilmesi planlanıyor.
 
Bölgedeki artan ve çeşitlenen lojistik taleplerini karşılamayı hedefleyen DP World Evyap, Türkiye'nin uluslararası tedarik zincirlerindeki büyüyen rolünü güçlendirecektir. Geliştirilmiş kara ve demir yolu bağlantıları ve 900'den fazla uzman personelin desteğiyle DP World Evyap, müşterilerine daha hızlı ve daha verimli hizmet vaat ediyor.
 
DP World Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Ahmed Bin Sulayem, "DP World'ün vizyonu, küresel ticareti daha güçlü, daha verimli ve sürdürülebilir bir geleceğe taşımaktır. Ana pazarlarımızdan biri olan Türkiye'de Evyapport ile kurduğumuz stratejik ortaklık, bu vizyonun bir kanıtıdır. Müşterilerimize uçtan uca çözümler sunmaktan heyecan duyuyoruz ve bu birleşmenin hız ve verimlilik açısından getirdiği sayısız faydayı paylaşmayı dört gözle bekliyoruz." dedi.
 
Birleşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan DP World Türkiye CEO'su Kris Adams, "Bu heyecan verici ortaklık, Türkiye ve bölgeye önemli ekonomik faydalar sağlayacak. Her iki kuruluşun güçlü altyapılarını DP World Evyap çatısı altında birleştirerek, giderek daha da önemli hale gelen bu alanda güçlü ve yenilikçi bir hizmet sunacağız." dedi.
 
Evyap Holding CEO'su Mehmed Evyap, coşkusunu şöyle dile getirdi: "DP World'ün küresel uzmanlığını Evyapport'un yerel gücüyle birleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu ortaklık liman sektöründeki yatırımlarımızı artıracak ve varlığımızı güçlendirecek. Yeni şirket operasyon sürelerini kısaltacak, hizmet çeşitliliğini zenginleştirecek ve her iki terminalin artan verimliliğiyle müşterilerimize ve Türkiye ticaretine değer katacak."

 

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7221503069983768578

 



DP World ve Evyap Group Birleşerek Türkiye'nin Küresel Ticaret Rolünü Güçlendiriyor




Linkedin

Solvi

hakan plastik


Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower