Dünyanın En Büyük İş Makineleri Fuarı Bauma Münih 24-30 Ekim 2022 Tarihleri Arasında Yapılacak

Dünyanın En Büyük İş Makineleri Fuarı Bauma Münih 24-30 Ekim 2022 Tarihleri Arasında Yapılacak

Dergi: 1599       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 06/08/2022      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Dünyanın En Büyük İş Makineleri Fuarı Bauma Münih 24-30 Ekim 2022 Tarihleri Arasında Yapılacak


Dünyanın en büyük inşaat ve iş makineleri fuarı olan Bauma Münih. Fuar 24-30 Ekim tarihleri arasında Münih’te gerçekleştirilecek. Fuar’da ele alınacak konulara hazırlık niteliğindeki Bauma Talk Webinarları’nda önemli konular ele alınıyor. Son webinarın konusu sürdürülebilir madencilikti.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre;  bu yılın son çeyreğinde 24-30 Ekim Tarihleri arasında yapılacak dünyanın en fazla katılımcı ve ziyaretçi çeken fuarlarından biri olan Bauma Münih 2022’de inşaat makineleri, inşaat malzemeleri makineleri, madencilik makineleri ve iş makineleri sergilenecek.

Bauma Münih Türkiye Pazarlama ve Satış Direktörü Burak Baydar, iş ve inşaat makinelerinin geliştirilmesi adına birçok bilimsel kurum ve enstitünün çalışmalarını olanca hızıyla sürdürdüğünü belirtti.

Bu hazırlıkların başında Fuar sırasında gündeme gelecek konuların oluşturulması amacıyla düzenlenen Bauma Talk Webinar serisinin geldiğini söyleyen Baydar, “Bu webinarlarda Bauma 2022 Fuarı’nda ele alınacak ana konular şekilleniyor. Son yapılan Bauma Talk webinarında Sürdürülebilir Madencilik konusu ele alındı” dedi. Baydar, webinarda yapılan konuşmalarda geleceğin madenciliğinin daha güvenilir, verimli ve sürdürülebilir olması gerekliliğinin vurgulandığını belirtti.

Webinarda konuşan Fransız Jeoloji Ofisi Jeo-Kaynaklar Direktörü, Christophe Didier de konuşmasında, sürdürülebilir madencilik için, şirketlerin çevrenin ve yerel halkın çıkarları için, mevcut standartların geliştirilmesinin gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: “Gelinen noktada madencilik sektörü yelpazeyi genel olarak sorumlu madenciliğe genişletme zorluğuyla karşı karşıya. Burada amaç, madenciliğin etkisini en aza indirmek ve paydaşlar için faydaları en üst düzeye çıkarmak. Bu durum bir madenin keşiften kapatmaya kadar tüm yaşam döngüsü boyunca geçerlidir.”

Bauma Talk’ta söz alan Aachen’daki İleri Madencilik Teknolojileri Enstitüsü Başkanı Prof. Elisabeth Clausen de iklimin korunması için, büyük miktarlarda sürdürülebilir kaynaklı ham madde gerektiğini savundu.

Bu amaçla, Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule’nin (RWTH) geleceğin madenciliği için önemli şartlardan birini ortaya koyduğunu söyleyen Prof. Elisabeth Clausen, “Daha yeşil ve mümkünse CO2 içermeyen bir topluma ve ekonomiye geçişi sağlamak için çok büyük hacimlerde metal ve mineral hammadde gerekiyor. Öngörülebilir gelecekte geri dönüşüm tek başına bu talebi karşılayamayacağı için sürdürülebilir ve verimli madenciliğin oynayacağı kilit bir rol var” dedi.

Prof. Clausen sözlerini şöyle tamamladı: “Geleceğin madenini tasarlamaya gelince, üç ana trend görüyor: otomasyon, dijitalleşme ve elektrifikasyon. Tam potansiyellerine ulaşmak için birlikte hareket edilmesi  gerekiyor.”

Bauma hakkında: Bauma, inşaat makineleri, yapı malzemesi makineleri, maden makineleri, inşaat araçları ve inşaat makineleri alanında organize edilen için dünyanın önde gelen sektör fuarıdır. Toplam 614.000 metrekarelik sergi alanı ile dünyanın en büyük ticaret fuarı unvanına sahiptir. 2019 yılında 63 ülkeden yaklaşık 3.700 katılımcı ve 200'den fazla ülkeden 620.000'den fazla ziyaretçi ile tüm zamanların rekorunu kırdı. bauma her üç yılda bir yapılır. Bu yıl ki Fuar, Münih'te 24 - 30 Ekim 2022 tarihleri ​​arasında yapılacak.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6961971374118580224

 



Dünyanın En Büyük İş Makineleri Fuarı Bauma Münih 24-30 Ekim 2022 Tarihleri Arasında Yapılacak




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı