GE Vernova, Hindistan'daki Rüzgar Enerjisi Projesi İçin O2 Power'a 36 Türbin Tedarik Edecek

GE Vernova, Hindistan'daki Rüzgar Enerjisi Projesi İçin O2 Power'a 36 Türbin Tedarik Edecek

Dergi: 1666       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 01/12/2023      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


GE Vernova, Hindistan'daki Rüzgar Enerjisi Projesi İçin O2 Power'a 36 Türbin Tedarik Edecek


GE Vernova, O2 Power'ın Hindistan'ın Maharashtra kentindeki 97 MW rüzgar enerjisi projesi için 36 adet güçlü 2,7-132 kara rüzgar türbinini tedarik edecek, kuracak ve devreye alacak

 

Rüzgar çiftliği yalnızca güç sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda Hindistan'ın Maharashtra kentindeki çeşitli sanayi ve ticari kuruluşların karbondan arındırma hedeflerine ulaşmalarına da yardımcı olacak.

 

GE Vernova, Hindistan'ın Maharashtra kentindeki 97 MW'lık rüzgar enerjisi projeleri için O2 Power Private Limited'den 36 adet güçlü 2,7-132 kara rüzgar türbininin tedariki, kurulumu ve devreye alınması için bir sipariş aldığını duyurdu.

Anlaşma, Hindistan'daki çeşitli endüstrilere ve ticari kuruluşlara yenilenebilir enerji tedarikini sağlayacak ve Hindistan'ın 2030 yılına kadar 500 GW yenilenebilir enerji kapasitesi hedefine katkıda bulunacak.

Rüzgar santralinin, 2025 takvim yılının başlarında tam devreye alınacak şekilde aşamalı olarak devreye alınması hedefleniyor. Bu son siparişle GE'nin Hindistan'da üretilen 2,7-132 rüzgar türbini bugüne kadar 3,5 GW+'ın üzerinde sipariş almış oldu.

GE Vernova'nın Asya Pasifik'teki Kara Rüzgarı işinin Bölgesel Satış Lideri Deepak Maloo  konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“ 2,7-132 rüzgar türbini platformumuza duyduğu güven için O2 Power'a müteşekkiriz ve yenilenebilir enerji portföylerini oluşturmaya devam ederken onlarla ortaklığımızı ilerletmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Ayrıca müşterilerin GE Vernova'nın teknoloji portföyüne ve büyük rüzgar santralleri için türbinleri zamanında teslim etme becerisine duyduğu sürekli güvenden de memnunuz ” dedi 

O2 Power Kurucu Ortağı ve Rüzgar Başkanı  Rakesh Garg ise şunları söyledi:

"Rüzgar portföyünün genişletilmesi, O2 Power'ın büyüme stratejisinde çok önemli bir unsurdur. Rüzgar enerjisi yeteneklerimizi tutarlı bir şekilde geliştirme çabamızda, türbinler ve diğer rüzgar santrali bileşenleri için önemli organizasyonlarla ortaklık yapıyoruz. GE Vernova ile ortaklığımız 2,7 -132 rüzgar türbini bu yönde atılmış bir adımdır. Bu yatırım, tesislerimizde sınıfının en iyisi ürünleri kullanma ve Hindistan'ın enerji güvenliği misyonunu gerçekleştirmede eşit ve zorlu bir ortak olma yönündeki güçlü kararlılığımızı kanıtlamaktadır. Bu ortaklıkla, GE Vernova ekibiyle işbirliği yapıyoruz ve sürdürülebilir bir geleceğe yönelik ortak hedef doğrultusunda çalışıyoruz"  

GE'nin 2,7-132 rüzgar türbininin, Hindistan'ın düşük rüzgar hızlarında sektör lideri performansı nedeniyle Hindistan'daki birçok müşterinin tercih ettiği teknoloji olduğu kanıtlandı. GE Vernova, Mart 2024'te sona eren mevcut mali yılda yeni kurulumlara 1,2 GW* ekleme yolunda ilerliyor ve kümülatif kurulum tabanını 5 GW*'a çıkarıyor ve onu Hindistan'daki en büyük rüzgar türbini orijinal ekipman üreticisi (OEM) tedarikçilerinden biri haline getiriyor. O2 Power projesi, öncelikle GE'nin Bengaluru'daki Teknoloji Merkezi'nde ürün tasarımı, GE'nin Vadodara'daki tesislerinde kanat üretimi ve GE'nin Pune'daki çok modlu üretim tesisinde montaj ile GE'nin Hindistan'daki önemli yerel ayak izini güçlendirecek .

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7136248923706277889

 



GE Vernova, Hindistan'daki Rüzgar Enerjisi Projesi İçin O2 Power'a 36 Türbin Tedarik Edecek




Linkedin

Solvi

hakan plastik


Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower