Heidelberg Materials Dünyanın İlk Karbon Net Sıfır Çimentosu evoZero®'yu Piyasaya Sürdü

Heidelberg Materials Dünyanın İlk Karbon Net Sıfır Çimentosu evoZero®'yu Piyasaya Sürdü

Dergi: 1666       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 01/12/2023      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Heidelberg Materials Dünyanın İlk Karbon Net Sıfır Çimentosu evoZero®'yu Piyasaya Sürdü


Dünya çapında benzersiz ürün: Brevik'te ilk kez büyük ölçekte uygulanan CCS teknolojisi, evoZero®'nun net sıfır karbon ayak izini mümkün kılıyor.

En düşük CO₂ ayak iziyle birleştirilmiş en geniş ürün uygulaması: müşteriler güvenilir ürün performansından yararlanıyor.

Yenilikçi pazara açılma yaklaşımı: evoZero®, müşterinin konumuna bağlı olarak iki versiyonda satışa sunulacak.

 

Heidelberg Materials, yeni evoZero markası altında dünyanın ilk karbon yakalanmış net sıfır çimentosunu Avrupa'daki müşterilere tanıtıyor. evoZero, Norveç'in Brevik kentindeki Heidelberg Materials fabrikasında şirketin değer zinciri dışında üretilen kredilerden tazminat ödemeden karbon yakalama ve depolama teknolojisinin uygulanması yoluyla net sıfır ayak izine ulaşıyor. 

Heidelberg Materials Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Dominik von Achten, "Benzersiz evoZero ürünlerimizin piyasaya sürülmesi, sektörümüzün karbondan arındırılmasında bir paradigma değişimidir" diyor. “Karbon yakalama ve depolama, inşaat malzemeleri endüstrisi için çığır açan bir teknolojidir ve biz bunu geniş ölçekte uygulama konusunda öncüyüz. evoZero ile müşterilerimize sektörün en yenilikçi, dünya çapında benzersiz ürününü sunarak, onların son teknolojiye sahip, çevre dostu inşaat projelerini yürütmelerine olanak sağlıyoruz. Brevik'teki öncü projemizde yer alan herkesin özverisi ve tutkusundan büyük gurur duyuyorum." dedi.

Sürdürülebilirlik Baş Sorumlusu Dr Nicola Kimm, "Karbon yakalama, kullanım ve depolama (CCUS), sektörümüzün Net Sıfır'a ulaşması için bir ön koşuldur ve geleceğin toplumunu inşa etmek için hayati öneme sahiptir" diyor. "evoZero hem kendi iddialı karbon azaltma hedeflerimize hem de müşterilerimizin hedeflerine katkıda bulunuyor." dedi.

evoZero çimentosu müşterinin lokasyonuna bağlı olarak iki versiyonda satışa sunulacak. evoZero Carbon Captured Brevik, doğrudan Norveç'teki Brevik CCS fabrikasından teslim ediliyor ve tüm yaşam döngüsü boyunca net sıfır ayak izine ulaşıyor. Diğer Avrupa ülkelerindeki müşteriler, yakındaki tesislerden teslim edilecek olan evoZero Carbon Captured'ı tercih ederken Brevik'te gerçekleştirilen benzersiz karbon tasarrufu özelliklerinden de yararlanabilecek. evoZero Carbon Captured, teslimat sırasında net sıfır ayak izi özelliğine sahiptir. 

Her iki ürün için de karbon yakalama özellikleri, Heidelberg Materials müşterilerinin evoZero satın alımları için doğrulanabilir bir karbon kanıtı alacakları blockchain teknolojisinin gücünden yararlanılarak şeffaf ve izlenebilir. Kütle dengeleme ve kayıt al ve talep et gibi köklü ilkelerin kullanımından yararlanan karbon yakalama ve emisyon hesaplama mekanizmaları, üçüncü taraf bir doğrulayıcı tarafından bağımsız olarak gözden geçirilmiştir.

Heidelberg Materials Yönetim Kurulu Üyesi ve Grubun Avrupa bölgesinden sorumlu Jon Morrish: “EvoZero ile artık Avrupa çapındaki müşterilerimize pazar konumlarını güçlendirecek yeni ve benzersiz bir çözüm sunuyoruz. evoZero, Yeşil Dönüşümü aktif olarak şekillendirmek ve sürdürülebilirlik odaklı paydaşlarıyla rekabet avantajı elde etmek için yenilikçi inşaat projelerini hayata geçirmelerine olanak sağlıyor.” dedi.

Müşteriler tam esneklik ve güvenilir ürün performansından yararlanacak. CCS teknolojisi çimentonun kimyasal bileşimini ve performansını değiştirmeyeceğinden evoZero, geleneksel en yüksek mukavemetli CEM-I'den CEM-III'e kadar tüm çimento portföyünü kapsar. Sonuç olarak evoZero her türlü uygulama için kullanılabilir. 

evoZero ürünleri Avrupa çapında satışa sunulacak. Şu anda devam eden ön satış aşamasında müşteriler şimdiden sipariş verebilir ve kendi sürdürülebilir bina projeleri için evoZero'nun ilk partilerini temin edebilirler.

Brevik CCS, dünyanın bir çimento fabrikasında bulunan büyük ölçekli ilk karbon yakalama tesisidir. Tesisin mekanik olarak tamamlanması 2024 yılı sonunda planlanıyor. Faaliyete geçtiğinde yılda 400.000 ton CO₂ yakalanacak ve depolanacak, bu da tesisin emisyonlarının %50'sine tekabül ediyor ve yaklaşık 180.000 arabanın yollardan çekilmesine eşdeğer. Heidelberg Materials, endüstriyel ölçekte CCUS'un yanı sıra ürün ve süreç inovasyonu araçları aracılığıyla karbon ayak izini azaltmak için net, bilime dayalı bir yaklaşım izliyor. Halihazırda başlatılan CCUS projeleriyle şirket, 2030 yılına kadar kümülatif olarak 10 milyon ton CO₂ tasarrufu sağlamayı hedefliyor.

 Ayrıntılı bilgiye bu linkten ulaşılabilir.

 

www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7136817019823226880

 



Heidelberg Materials  Dünyanın İlk Karbon Net Sıfır Çimentosu evoZero®'yu Piyasaya Sürdü




Linkedin

Solvi

hakan plastik


Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower