İSTAÇ'ın Kömürcüoda Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Projesi için ÇED Süreci Başlatıldı

İSTAÇ'ın Kömürcüoda Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Projesi için ÇED Süreci Başlatıldı

  • BURADASINIZ
  • /
  • ANA SAYFA
  • /
  • Yatırım Projeleri

Dergi: 1590       Kategori: Yatırım Projeleri       Yayınlanma Tarihi: 30/05/2022      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


İSTAÇ'ın Kömürcüoda Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Projesi için ÇED Süreci Başlatıldı


İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret AŞ (İSTAÇ), "Kömürcüoda Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi" projesi için hazırlık çalışmalarına başlandı.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre; 5.748.097.600 TL'ye mal olması beklenen proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Başvuru Dosyası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına (ÇŞB) sunuldu. Dosyayı formata uygun bulan Bakanlık ÇED sürecini başlattı.

ÇED başvuru dosyası Çınar Mühendislik tarafından hazırlanan proje İstanbul, Şile ilçesi, Karakiraz mahallesi, Kömürcüoda mevkiinde toplam 6,6 hektarlık arazi üzerinde hayata geçirilecek.

Tesis, 3 hattan oluşacak. Atıklar, tesise semi treyler ile taşınacak, herhangi bir ayrıştırmaya gerek duymaksızın
depolama alanına boşaltılacak ve bu alanda depolanan atıklar, “katı atık vinçleri” aracılığıyla “ızgaralı yakma ünitelerine” taşınacak. Izgaralı sistemde yakılan atıkların ısısından elde edilen buhar, tribünlere gönderilecek. Bu tribünler aracılığıyla da yaklaşık 90 MWh elektrik enerjisi elde edilecek. Söz konusu yatırım ile birlikte yılda yaklaşık 1.000.000 ton atık yakılacak ve üretilen elektrik enerjisinden, tesisin tüm iç ihtiyacı ve artan enerji sayesinde de yaklaşık 1 milyon 200 bin kişinin elektrik ihtiyacı karşılanacak. Ayrıca elde edilen enerji ile birlikte 1,38 milyon ton sera gazı azaltımı sağlanacak. 





Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı