İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022 bütçesi kabul edildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022 bütçesi kabul edildi

Dergi: 1564       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 25/11/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022 bütçesi kabul edildi


İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022 bütçesi ve izleyen yıllar bütçesi ile performans programı belediye meclisinde yapılan görüşmelerin ardından oy çokluğuyla kabul edildi.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre;  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in merkezi bütçeye sağladığı katkının 40’da biri oranında yatırım aldığına dikkat çekerek “Belediye açısından değil elbette ama İzmir’in merkezi hükümetten alması gereken yatırımın hiç olmazsa buna yakın olması gerekiyor” dedi. Bütçeyi başarılı bulduğunu aktaran Soyer, “3 senedir ortaya koyduğumuz bütçe rakamları ve gerçekleşme oranları son derece başarılı. Eminim ki Türkiye’de bu kadar başarılı bütçe yapan başka bir belediye yok” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısının 6’ncı oturumu Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM), İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde yapıldı. Mecliste, İzmir Büyükşehir Belediye’nin 2022 bütçesi ve izleyen yıllar bütçesi ile performans programı görüşüldü. Gelecek yıl yatırımlarını Türkiye’nin içinden geçtiği ekonomik krize ve pandeminin ağırlaştırdığı maddi koşullara rağmen sürdürmeye kararlı olan Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılı bütçesini 12.5 milyar lira olarak belirledi. 12.5 milyar liralık bütçenin 5 milyar TL’lik kısmını (yüzde 40) yatırımlara ayıran Büyükşehir; raylı sistem, ulaşım, altyapı gibi alanlarda çalışmalarını aralıksız sürdürme kararı aldı.

2022 yılı performans programı ile 2022 yılı bütçesi ve izleyen yıllar bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi.  



İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022 bütçesi  kabul edildi




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı