Lila Kağıt Temizlik Kağıdı Tesisi ve Yenilenebilir Enerji Projeleri İçin 5 Yılda 5 Milyarlık Yatırım Yapacak

Lila Kağıt Temizlik Kağıdı Tesisi ve Yenilenebilir Enerji Projeleri İçin 5 Yılda 5 Milyarlık Yatırım Yapacak

Dergi: 1667       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 07/12/2023      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Lila Kağıt Temizlik Kağıdı Tesisi ve Yenilenebilir Enerji Projeleri İçin 5 Yılda 5 Milyarlık Yatırım Yapacak


Lila Kağıt Genel Müdürü Alp Öğücü; şirketin performansı, gelecek hedefleri, yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye ve yakın coğrafyadaki ülkelerin hızla gelişen temizlik kağıdı pazarındaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2006 yılında yüzde 100 Türk sermayeli olarak şirketi kurduklarını ve geçen 17 yıllık dönemde temizlik kağıdı sektöründe sürekli büyüyen, yeni yatırımlar yapmaktan çekinmeyen bir şirket olduklarını vurgulayan Alp Öğücü,  şunkları söyledi:
"Pandemiyle birçok sektör üretimde durma noktasına gelirken biz kararlı bir biçimde yatırım programlarımızı hayata geçirerek brüt üretim kapasitemizi 2022 itibarıyla 271 bin tona çıkardık. Bununla birlikte ürettiğimiz bobin kağıtların yüzde 40'tan fazlasını konverting tesisimizde işleyebilir noktaya geldik. Satış tonajımız yıllar bazında artış göstererek 2022 yılında yüzde 29 artışla 192 bin ton seviyelerine ulaştı. Bizi asıl mutlu eden ve şirketimizi sektörde ayrıştıran konu ise ihracattaki rakamlarımız. 2022 yılında ihracat oranımız yüzde 70 seviyesinde gerçekleşti, 2023 yılını da benzer şekilde kapatmayı planlıyoruz. Şirket olarak 2022 yılında Türkiye'den bobin ve bitmiş ürün temizlik kağıdı ihracatının yüzde 36'sını gerçekleştirdik."

"Yenilenebilir enerji yatırımlarımızı başlatıyoruz"

2024 yılında yapılacak yeni yatırımlardan da bahseden Öğücü, yenilenebilir enerji alanında yapacakları yatırımları şöyle özetledi:

"Ergene, Erzurum ve Kahramanmaraş olmak üzere Türkiye'nin üç farklı lokasyonunda yaklaşık 1 milyar TL'lik yatırım bedeli ile toplam 50 MW'lık yenilenebilir enerji yatırımına başladık. Tekirdağ Ergene'deki tesisimizde 2024 başında 14.5 MW'lık çatı GES'i devreye alarak projemizin ilk kısmını tamamlamayı hedefliyoruz.  

Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgesinin ilk temizlik kağıdı üretim tesisini kuruyoruz. İlk 4 yılda yapacağımız yaklaşık 3 milyar TL'lik yatırım ile hem bölgenin kağıt ihtiyacını karşılamayı hem de Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere Irak, Gürcistan gibi pazarlara ihracat yapmayı hedefliyoruz. 2025 yılının başında projemizin ilk fazı olan konverting tesisimizi devreye alacak şekilde planlarımızı yaptık.

Toplamda 5 yıl içinde 5 milyar TL’lik bir yatırımdan bahsediyoruz. Bu anlamda da uzun vadeli banka kredileri ve sermaye piyasası araçları alternatiflerini finansman kaynakları arasında değerlendiriyoruz" 

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7138450405918670848

 



Lila Kağıt Temizlik Kağıdı Tesisi ve Yenilenebilir  Enerji Projeleri İçin 5 Yılda 5 Milyarlık Yatırım Yapacak




Linkedin

Solvi

hakan plastik


Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower