Romanya'da 100 Milyon Euro'luk Oradea Stadyumu İçin İhale Sürecinin Başlatılması Bekleniyor

Romanya'da 100 Milyon Euro'luk Oradea Stadyumu İçin İhale Sürecinin Başlatılması Bekleniyor

Dergi: 1694       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 17/06/2024      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Romanya'da 100 Milyon Euro'luk Oradea Stadyumu İçin İhale Sürecinin Başlatılması Bekleniyor


Oradea Belediyesi Yeni stadyum için son onayı aldı

Bakanlıklar Arası Ulusal İlgi Alan Bayındırlık Onay Konseyi, 13 Haziran Perşembe günü Bükreş'te yapılan toplantıda Oradea stadyum projesini inceledi. Kentin Belediye Başkanı Florin Birta projeyi bizzat komisyon üyelerine sundu.

Başkan sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda "Projeyi onayladıkları için komisyon üyelerine teşekkür ediyorum; bu, Hükümet Kararını verme prosedürünün başlatılabilmesi için gereken son onaydır. Ayrıca projeye destek veren ve onay veren Milli Yatırım Şirketi'ne ve Kalkınma Bakanlığı'na da teşekkür ediyorum" dedi.

Hükümet Kararının en geç temmuz ayında yayınlanarak stadyumun inşaatına ilişkin ihale sürecinin en kısa sürede başlatılmasının önünün açılacağı tahmin ediliyor.

Bilindiği gibi, Romanya önümüzdeki dönemde daha modern stadyumlar inşa etmeye hazırlanıyor.  Ülkenin birçok şehrinde yerel yönetimler tarafından yeni stadyumların inşasına yönelik girişimler başlatılırken, Avrupa standartlarına uygun stadyum sayısında da yakın zamanda önemli bir artış yaşanacak.

Bu kapsamda Oradea belediye başkanı, kasabasında çeşitli spor ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapabilecek 16.000 koltuk kapasiteli, kapalı stantlı yeni bir stadyumun inşa edileceğini duyurmuştu.

Edilul Florin Birta, yeni arena için planlanan arazinin Milli Yatırım Şirketi aracılığıyla Kalkınma Bakanlığı'na devredildiğini belirtti. Oradea'daki yeni stadyumun projesinin tahmini maliyeti yaklaşık 100 milyon Euro'yu buluyor.   Belediye Meclisi kararıyla, Făgărașului caddesi no. 2'de bulunan şehrin yeni stadyumunun inşası için sahanın Ulusal Yatırım Şirketi Kalkınma Bakanlığı'na devredilmesi onaylanmıştı.

Yeni stadyum, kapalı tribünlerle birlikte 16.000'den fazla koltuk kapasitesine sahip olacak ve çok işlevli olacak ve çeşitli spor etkinliklerine, konserlere ve gösterilere ev sahipliği yapabilecek. Ayrıca arenada restoran, konferans salonları ve spor iyileşmesi için spa merkezi bulunan bir otel bulunacak ve hepsi aynı projeye entegre edilecek.

Stadyum, 150 park yeri bulunan bir yer altı parkından yararlanacak ve yakınlarda, tümü yeni stadyuma 1.500 metreden daha yakın olmak üzere 4.000 park yeri daha kullanıma sunulacak. Ayrıca arena, iki yıl önce hizmete giren yeni tramvay hattı da dahil olmak üzere toplu taşıma ağına iyi bir şekilde bağlanacak.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7208412513355411456

 



Romanya'da 100 Milyon Euro'luk Oradea Stadyumu İçin İhale  Sürecinin Başlatılması Bekleniyor




Linkedin

Solvi

hakan plastik


Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower