Romanya'da Henri Coandă Uluslararası Havalimanı'na Yeni Bir Terminal İnşa Edilecek

Romanya'da Henri Coandă Uluslararası Havalimanı'na Yeni Bir Terminal İnşa Edilecek

Dergi: 1685       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 13/04/2024      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Romanya'da Henri Coandă Uluslararası Havalimanı'na Yeni Bir Terminal İnşa Edilecek


Romanya'da Bükreş'in ana havalimanı olan Otopeni'deki Henri Coandă Uluslararası Havalimanı'na yeni bir terminal inşa edilecek. 

Bükreş Ulusal Havalimanları Şirketi'nin iletişim direktörü Valentin Iordache, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada "Çok yakında yeni terminal inşaatına başlayacağız. Bu arazilerin kamulaştırması zaten tamamlandı. Bu arazilerde, Tunari-Dimieni Otoyolu'na kadar, topoğrafyayı daha iyi bilenler için yeni bir terminal inşa edilecek. Terminal geliştirilebilecek, ama bu sadece yolcu terminali değil, aynı zamanda ilgili tüm yapılar anlamına da geliyor, hangarlardan, kontrol kulesinden, platformlardan da bahsediyorum, küçük bir kasabadan bahsediyoruz" dedi.

Romanya'nın en büyüğü olan Otopeni Havalimanı  ve 2023'te yaklaşık 14,6 milyon yolcuya hizmet verdi. Onu, 3,2 milyon ile Cluj-Napoca havaalanı ve 2,3 milyon ile Yaş'taki havaalanı takip ediyor .

Son günlerde doğu Romanya'daki Iași ve ülkenin batı kesimindeki Timișoara'daki havalimanlarında da yeni terminaller inşa edildi ve açıldı. Yaş'ta terminal 30.000 metrekarenin üzerinde bir alan üzerine inşa edildi ve yılda en az 3,5 milyon yolcuyu ağırlayabiliyor.   Timișoara'daki yeni terminal yalnızca uluslararası uçuşları gerçekleştiriyor. Yeni tesis, 12.000 metrekarelik biraz daha küçük bir alanı kapsıyor ve altı güvenlik filtresine, sekiz biniş kapısına ve 18 check-in kontuarına sahip bulunuyor.

 

Henri International Airport (Aeroportul Internaţional Henri Coandă) Bilinen ve eski adıyla Otopeni Havalimanı, Bükreş şehrinin 2 havalimanından en büyük olanıdır. Romanya'nın en işlek havaalanıdır. 1965 yılından beri sivil havacılık için kullanılmaktadır, II. Dünya Savaşı sırasında askeri havalimanı olarak kullanılıyordu. Yılda yaklaşık 5 milyon yolcu kapasitesine sahiptir. Bu rakam her sene en az yüzde 20 lik bir artış göstermektedir. Mayıs 2004 itibarı ile Rumen uçak mühendisi Henri Coandă'nın adını alarak Bükreş Uluslararası Henri Coanda Havalimanı adını almıştır.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7184810353547960320

 



Romanya'da Henri Coandă Uluslararası Havalimanı'na Yeni Bir Terminal İnşa Edilecek




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı