SKD Türkiye’nin Yeni Başkanı PwC Türkiye’den Ediz Günsel oldu

SKD Türkiye’nin Yeni Başkanı PwC Türkiye’den Ediz Günsel oldu

Dergi: 1685       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 19/04/2024      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


SKD Türkiye’nin Yeni Başkanı PwC Türkiye’den Ediz Günsel oldu


İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin (SKD Türkiye) 10’uncu Olağan Genel Kurul Toplantısında yeni dönem Yönetim Kurulu seçimleri gerçekleşti. SKD Türkiye’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ediz Günsel, SKD Türkiye’nin yeni başkanı oldu. PwC Türkiye Denetim Hizmetleri Lideri olan Günsel, 2024 – 2027 döneminde SKD Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma modelini iş dünyasında yaygınlaştırmayı hedefleyen çalışmalarına liderlik edecek.

 

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin (SKD Türkiye) 10’uncu Olağan Genel Kurul Toplantısı, 18 Nisan’da İstanbul Sabancı Center’da gerçekleşti. Olağan Genel Kurul gündemi kapsamında, 2024 – 2027 döneminde görev yapacak Yönetim Kurulu Başkanının yanı sıra, Yönetim Kurulu üyeleri de seçildi. 2019 – 2021 ve 2021 – 2023 dönemlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ebru Dildar Edin ise Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olarak SKD Türkiye’deki görevine devam ederek dernek çalışmalarına destek olmayı sürdürecek.

SKD Türkiye’nin yeni Yönetim Kurulu tarafından yapılan oylama sonucunda, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Ediz Günsel getirildi. 2021 – 2024 döneminde SKD Türkiye’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ediz Günsel, yeni dönemde SKD Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma modelini iş dünyasında yaygınlaştırmayı hedefleyen çalışmalarına liderlik edecek.

Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Yılmaz ve TSKB Genel Müdür Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Lideri Meral Murathan Başkan Yardımcılığı görevine getirilirken TKYB Genel Müdür Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik ve Etki Lideri Seçil Yıldız’da Saymanlık görevini yürütecek.

Dernek yönetim kurulu; finans, enerji, gıda, perakende, inşaat gibi pek çok farklı sektörden üst düzey yöneticileri bünyesinde barındırıyor. Bunun yanı sıra SKD Türkiye, yönetim kurulunda sosyal çeşitlilik ve kapsayıcılık politikasına uygun olarak 1/3 oranında kadın oranını sağlama şartını tüzüğüne ekleyen ilk iş dünyası derneği. Gerçekleştirilen seçim sonrasında derneğin yönetim kurulunda yer alan kadın yönetici oranı %44 seviyesine ulaşmış oldu.

SKD Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ediz Günsel, genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, “İş dünyasının Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını iş yapış biçimlerine entegre ederek, ülkemizin yeşil dönüşüm hedeflerine ulaşmak için sürdürülebilirlik çalışmalarına hız vermesi gerektiği bir dönemdeyiz. Yeşil dönüşüm, ekonomik anlamda ülkemiz ve şirketlerimiz için çok önemli fırsatlar barındırıyor. SKD Türkiye olarak, kurulduğumuz 2004 yılından bu yana iş dünyasının sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmalarını destekleyecek nitelikte pek çok çalışma yapıyoruz. Bugün Türkiye’nin GSYH’nin %28’ini temsil eden ve 1,1 milyon kişiye istihdam sağlayan, 13 ana sektör ve 45 alt sektörden 157 üye şirketin, çevresel, sosyal ve ekonomik alanlarda dönüşümlerini hızlandıran ve raporlanabilir çıktılar elde etmelerini sağlayan projeler yürütüyoruz. Önümüzdeki dönemde etki alanımızı genişletme amacıyla iş birliklerimizi güçlendirmeye ve yeni projeler hayata geçirmeye devam ederken üyelerimizin “Net Sıfır Emisyona Ulaşmak”, “Doğa Pozitif Olmak” ve “Eşitsizlikleri Azaltmak” konularını gündemlerine almasını hedefliyoruz.” dedi.

SKD Türkiye 2024 – 2027 Dönemi Yönetim Kurulu Üyeleri

  1. Ediz Günsel – PwC Türkiye
  2. Meral Murathan – TSKB
  3. Duygu Yılmaz – Sütaş
  4. Seçil Kızılkaya Yıldız - TKYB
  5. Elif Çapçı – Beymen
  6. Barış Kökoğlu – Borusan Holding
  7. Neslihan Sadıkoğlu – Doğan Holding
  8. Volkan Ural – Kibar Holding
  9. İzlem Erdem – Türkiye İş Bankası
  10. Ali Fuat Orhanoğlu – Unilever
  11. Mete Buyurgan – Ülker
  12. Sinan Ak – Zorlu Enerji
  13. Ümit Nuri Yıldız – Alarko Holding
  14. İbrahim Özgür Yıldırım - Kordsa
  15. Nesli Kılıçal – P&G
  16. Emre Hatem – Rönesans Holding
  17. Mustafa Gökhan Günbulut – Sanko Holding
  18. Meltem Okyar Perdeci – Shell Türkiye


İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) Hakkında:  İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye), 2004 yılında 13 özel sektör temsilcisinin öncülüğünde kurulmuş ve sadece kurumsal üyelik kabul eden bir iş dünyası derneğidir. Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’nin (WBCSD - World Business Council for Sustainable Development) Türkiye’deki bölgesel ağı ve iş ortağı olan SKD Türkiye, bu iş birliğinin beraberinde getirdiği sürdürülebilirlik birikimini de çalışma grupları faaliyetleri aracılığıyla üyeleriyle ve çeşitli platformlarda paydaşlarıyla paylaşır. Hâlihazırda, SKD Türkiye çatısı altında, Türkiye’nin GSYH’nin %28’ini temsil eden ve 1,1 milyon kişiye istihdam sağlayan 13 ana sektör, 45 alt sektörden 157 üye şirket bulunuyor.

Ediz Günsel Hakkında: Özel Darüşşafaka Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu olan Ediz Günsel, 1992 yılında PwC Türkiye Denetim bölümünde iş hayatına başladı. 1997 – 2002 yılları arasında PwC Londra Ofisinde görev aldı. 2006 yılında PwC Türkiye’de Şirket Ortağı oldu.

2020 yılında Denetim Hizmetleri Lideri olan Günsel, bu görevinden önce Sağlık ve İlaç Sektörü Lideri ve Enerji Sektörü Denetim Hizmetleri Lideri olarak da görev yaptı. Ayrıca PwC Türkiye’de Sürdürülebilirlik Hizmetlerinin kurulmasında görev alan Günsel, uzun yıllar bu ekibin liderliğini de üstlendi.

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nde (SKD Türkiye) çeşitli görevler alan Ediz Günsel, son olarak 2021-2024 döneminde de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Ayrıca Entegre Raporlama Türkiye (ERTA) Derneği Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

 

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7187011844518141953

 



SKD Türkiye’nin Yeni Başkanı PwC Türkiye’den Ediz Günsel oldu




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı