Securitas, Enerji Santralleri İçin Hibrit Güvenlik Teknolojileri Geliştirdi

Securitas, Enerji Santralleri İçin Hibrit Güvenlik Teknolojileri Geliştirdi

Dergi: 1609       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 19/10/2022      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Securitas, Enerji Santralleri İçin Hibrit Güvenlik Teknolojileri Geliştirdi


Securitas, enerji segmentinde 60’ı RES, 35’i GES olmak üzere toplam 140 enerji üretim tesisine güvenlik hizmetleri sunuyor. Enerjide maliyet dostu teknolojik çözümler sunan firma, artan güvenlik riskleri ve maliyetleri dikkate alarak hibrit güvenlik teknolojilerini geliştirdi. Akıllı kameralar, radar ve alarm sistemlerinden oluşan hibrit güvenlik teknolojileri, enerji santrallerine düşük maliyetle yüksek katma değerli koruma sunuyor.

Enerji üretim santrallerinin genellikle yerleşim yerlerinden uzakta ve geniş alanları kapsadığına dikkat çeken Securitas Enerji Segment Lideri Ünsal KütarukBu durum gerek işletme döneminde gerekse inşaat döneminde çeşitli güvenlik hassasiyetleri doğurmaktadır. Bu riskleri santral sınırlarına yaklaşmadan, üretimi aksatmayacak şekilde durdurmak önemlidir. Securitas Hibrit Teknoloji hem riskleri hem de güvenliğe ayrılan bütçeyi minimize etmeye yardımcı olmaktadır” dedi.

Securitas Türkiye’nin, kendisine ait olan Smart yazılımı üzerinden hizmet verdiği santrallerin risklerini ölçümleyerek en çok karşılaşılan risklerin analizini yaptı. Veri analizi sonucunda yüzde 84 ile hırsızlık, yüzde 8 ile yangın, yüzde 4 ile mülke izinsiz giriş, yüzde 3 ile iş kazası ve tıbbi acil durumlar takip ediyor. Doğal olaylar kaynaklı zararlar ise yüzde 1 civarında olduğu ifade edildi.

Üretim santrallerinde teknolojiyi yoğun olarak kullanan şirketin, sektörde ilk olan güneş enerjili video analiz sistemli kameralardan sonra radar sistemlerini de güvenliğin hizmetine sunduğu belirtildi.

Güvenlik risklerinin bulunduğu alana kurulan radar sistemleri, yaklaşık 50-60 m çapında bir alanı tarayarak, riskin yaklaşmadan tespit etmekte, üzerinde yer alan kamerayı otomatik olarak riske doğru yönlendirmektedir. 7/24 faaliyet gösteren Securitas Uzaktan İzleme Merkezimiz ile entegre çalışan bu özel teknoloji, olası ihlallerde yine sisteme dahil IP hoparlör aracılığı sesli uyarı yapabiliyor ve yüksek oranda caydırıcılık sağlıyor.

Özellikle elektrik enerjisinin bulunmadığı geniş ve düz operasyon sahalarında, belirlenen hat sınırları içerisindeki alanın korunması için özel olarak geliştirilmiş radar sistemlerinde belirlenen alana giren insan ya da araçlar sensör ile anında tespit ediliyor. Alana otomatik olarak yönlenen kamera sistemi ile güvenlik ihlali doğrulanıyor ve Securitas Uzaktan İzleme Merkezi tarafından gereken müdahale yapılıyor.

Securitas elektrik olmadığı  kırsal alanlar için güneş enerjili radar sistemlerini de geliştirdi. Bu sistemler solar panellerin ürettiği elektrik enerjisi sistemde depolayarak, tam dolu durumda iken kapalı hava koşullarında dahi 2 gün çalışmaya devam edebiliyor. Kolay kurulum ve binek araçla dahi kolayca nakliye imkanı ile alanda değişen risk ve diğer koşullara en etkili şekilde uyum sağlıyor, Sürdürülebilir enerji ile çevre dostu bir geleceğe sunuyor.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6988588812121587712

 



Securitas, Enerji Santralleri İçin  Hibrit Güvenlik Teknolojileri Geliştirdi




Linkedin

Solvi

hakan plastik


Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower