Şirketlerin Hayat Sigortası: Ticari Sigorta Alacak Sigortası

Şirketlerin Hayat Sigortası: Ticari Sigorta Alacak Sigortası

Dergi: 1677       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 12/02/2024      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Şirketlerin Hayat Sigortası: Ticari Sigorta Alacak Sigortası


 

Allianz Trade’in son açıkladığı Küresel Ekonomik Görünüm Raporu’na göre küresel ekonomi açısından 2024 yılı da kolay geçmeyecek. Küresel GSYH'nin yüzde 60'ını oluşturan ülkelerin sandık başına gideceği 2024 yılının seçim takvimi, ekonomik belirsizliği artıracak.  Bunun yanı sıra jeopolitik ve ekonomik politika belirsizliği de dünya ekonomisini 2024 yılında negatif bir arz şoku ile karşı karşıya bırakabilir. Özellikle de ihracatçı şirketler, tüm dünya genelinde yaşanan enerji krizi, ulaşım maliyetlerinin artması, bankaların faiz artırımı gibi süreçlerden etkilenmemesi için ticaretlerini korumaları büyüme kaydetmelerinde önemli rol oynuyor. Bu nedenle tüm şirketlerin erkenden tedbirlerini hazırlaması hem nakit akışlarını hem de alacaklarını “ticari alacak sigortası” ile güvence altına almaları en doğru adım olacaktır.

Özellikle de mevcut ekonomik şartlarda ticari alacak sigortası şirketlerin “hayat sigortası” niteliğini taşıyor. Şirketlerin yurt içi ve ihracat alacaklarının garanti altında olması kritik bir değer taşıyor. Belirsizliklerin hâkim olduğu ve yeni risklerin tehdit ettiği bu dönemde şirketler alacaklarını Allianz Trade’in Ticari Alacak Sigortası ile garanti altına alarak risksiz ticaret yapmaya ve güvenle büyümeye yönelik bir çözüme kavuşabilirler.

Ticari Alacak Sigortası Nedir?

Şirketlerin istikrarı ve büyüme hedeflerine ulaşmaları için nakit akışlarını koruyan, alacaklarını güvence altında tutan, ticari borçların ödenmemesi durumunda ise tahsilatında destek veren bir hayat sigortasıdır. Örneğin bir şirketin ticari bir alacağının ödenmemesi o şirketin nakit sıkıntısı nedeniyle finansal güçlüklerle karşı karşıya kalmasına neden olabilir. İşte bu noktada ticari alacak sigortası devreye girer. Alacak sigortasının nihai hedefi, kayıpları tazmin etmek, ticari faaliyetleri büyük ölçekli kayıplardan korumak veya kayıpları en aza indirmektir.

Yurt İçi ve İhracat Ticaretlerinizde Alacaklarınızı Koruyun

Allianz Trade güvencesi ile ilerleyen firmalar böylece, kredibilite değerlendirmesi, faturaların ödenmeme riskini bertaraf etme ve olası hasarlarda Allianz Trade’in tahsilat ve yasal takip deneyimi ile iş birliği fırsatına da kavuşuyor.

Allianz Trade, ayrıca dünyanın dört bir yanında bulunan yurt dışı ofisleri aracılığı ile müşterilerinin hukuki ve bürokratik süreçlerini yürütür ve müşterilerini hiçbir koşulda yalnız bırakmaz. Küçük, orta, büyük ölçekli, her sektörden firmaların yurt içi ve yurt dışı pazarlarda güvenle ticaret yapmalarını sağlar. 83 milyondan fazla şirketin finansal takibini gerçekleştiren, günlük 22 bin limit talebine cevap veren Allianz Trade, Risk Veri Tabanı ve teknolojik altyapısı ile desteklenen güçlü erken uyarı sistemi sayesinde daha iyi bir risk yönetimi yapar.

Artık, sigorta şirketleri de Kefalet Sigortası/Senedi adı ile Teminat Mektubu verebiliyor.

Allianz Trade, yerel firmaların yurt dışı işleri ve projeleri için büyük ölçekli teminatları yaratıyor, kefalet sigortası hizmetiyle paydaşlarının güvenle büyümelerine yardımcı oluyor. 2014 yılında

pazara sunulan Kefalet Sigortası branşını, Türkiye’de ilk kefalet senedini 2015’de düzenleyerek bünyesine alan Allianz Trade,  uluslararası projeler için dolaylı kefalet senedi ürünü sunan tek Türk sigorta şirketi olarak sektörel liderliğini sürdürüyor.

Kefalet sigortasının üç taraflı bir akit olduğunu düşünürsek şöyle özetlenebilir. Taraflardan birinin diğerine karşı yükümlülüğünü yerine getirmemesi halinde sigortacının veya bankanın bu riski üstlenerek yüklenici taraf adına ödeme yapması, riski üstlenmesi, olası bir risk halinde de ödeme yapmasına dayanan teminat. Allianz Trade kefalet sigortası ile; şirketlerin iş anlaşmalarına uygun olarak yükümlülüklerini tamamlayacaklarını söz konusu şirketlerin müşterilerine garanti eder. Şirket adına düzenlenmiş bir kefalet senedi ile müşteriler, bu şirketin sözleşme şartlarına uygun olarak tüm yükümlülüklerini tamamlayacağını bilir. Allianz Trade kefalet sigortası hizmeti sayesinde, bağımsız bir garantör olarak üçüncü taraflara karşı şirketlerin yükümlülükleri için garanti verir.  

Ticari Alacak Sigortası - Allianz Trade (allianz-trade.com)

 

(Advertorial)

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7162683402373001216

 

 

 

 



Şirketlerin Hayat Sigortası: Ticari Sigorta Alacak Sigortası




Linkedin

Solvi

hakan plastik


Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower