Türk Şirketi Dalgakıran Ukrayna’da 400 Milyon Grivna'lık Yatırımla Kurduğu Yeni Tesislerini Açtı

Türk Şirketi Dalgakıran Ukrayna’da 400 Milyon Grivna'lık Yatırımla Kurduğu Yeni Tesislerini Açtı

Dergi: 1698       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 22/07/2024      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Türk Şirketi Dalgakıran Ukrayna’da 400 Milyon Grivna'lık Yatırımla Kurduğu Yeni Tesislerini Açtı


Ukrayna’daki en büyük yabancı sermaye yatırımlarından biri, Kiev Bölgesi’ndeki en büyük Türk yatırımı ve ülkede savaş dönemindeki en büyük makine sektörü yatırımı olan, Dalgakıran Grubu'nun yeni tesisleri açıldı.

Söz konusu tesislerin açılış kurdelesi, Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Levent Bilgen, Kiev Bölge Valisi Ruslan Kravçenko, Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gennadiy Çizikov, Dalgakıran Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, Yönetim Kurulu Başkanvekili Ayhan Dalgakıran ve Dalgakıran Ukrayna Genel Müdürü, Viacheslav Dinkov' ile Türkiye Ukrayna İş İnsanları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan tarafından kesildi. 

Dalgakiran, Kiev bölgesinde bulunan “Dalgakiran Kompresör Ukrayna” fabrikasının inşaatını tamamlamak için yaklaşık 400 milyon grivna yatırım yaptı. Bu yatırım, 50 yeni iş imkanı yaratarak bölgedeki istihdama katkı sağlayacak. 

Dalgakiran Kompresör Ukrayna, Türk şirketi Dalgakiran Kompresör‘ün bir temsilcisi olup, jeneratör ve kompresör ekipmanları, soğutma sistemleri ve endüstriyel pompalar üretiminde uzmanlaşmıştır. 

Dalgakiran Kompresör Ukrayna, 19 yıldır Ukrayna’da faaliyet göstermekte olup, 11 büyük şehirde temsilciliklere ve 70’in üzerinde mobil servis ekibine sahiptir. 2024 yılında şirket, “Yılın Endüstriyel Enerji Ekipmanı Markası” kategorisinde “Ülkenin Seçimi” ödülünü kazandı.

Dalgakiran, Ukrayna’daki üretim tesisleri aracılığıyla endüstriyel enerji ekipmanları sunmakta ve ürünlerini Ukraynalı müşterilerin ihtiyaçlarına göre geliştirmektedir. Temel ekipman, tam kalite kontrol sürecine sahip olan Türkiye’deki fabrikada üretilmektedir ve kendi tasarım bürosu da burada faaliyet göstermektedir.

Ukrayna’da, Türk şirketleri savaş sonrası 300 milyon $’ın üzerinde yatırım yaparken, Türkiye bu dönemde ülkedeki en büyük yabancı sermaye yatırımcısı oldu.

 

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7221075118519685122

 



Türk Şirketi Dalgakıran Ukrayna’da  400 Milyon Grivna'lık Yatırımla  Kurduğu Yeni Tesislerini Açtı




Linkedin

Solvi

hakan plastik


Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower