Ukrhydroenergo ve EIB, Ukrayna'daki Üç HES'in Teknik Donanımında İşbirliği Yapacak

Ukrhydroenergo ve EIB, Ukrayna'daki Üç HES'in Teknik Donanımında İşbirliği Yapacak

Dergi: 1682       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 23/03/2024      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Ukrhydroenergo ve EIB, Ukrayna'daki Üç HES'in Teknik Donanımında İşbirliği Yapacak


Ukrhydroenergo ve EIB, Ukrayna'daki üç HES'in teknik donanımında işbirliği yapacak

Ukrhydroenergo ve European Investment Bank (EIB), 19 Mart'ta Ukrayna'daki hidroelektrik projelerinde işbirliği konusunda bir mutabakat zaptı imzaladı.

Mutabakat Zaptı, Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal ve AYB Başkanı Nadia Calviño 'in huzurunda, Banka'nın bölgedeki operasyonlarından sorumlu AYB Başkan Yardımcısı Teresa Czerwińska ve Ukrhydroenergo Ihor Syrota Genel Müdürü tarafından imzalandı.

Mutabakat, şirketin ve bankanın "Hidroelektrik santrallerin operasyonel istikrarını ve güvenilirliğini artırmak için ekipmanın geri kazanılması" projesinin uygulanmasını kolaylaştırma niyetlerini tanımlamaktadır. Proje, Ukrhydroenergo'nun operasyonlarının likiditesini ve istikrarını desteklemeyi amaçlıyor. Bu amaçla tahmini 100 milyon Euro'luk bir kredi değerlendiriliyor ancak AYB'nin nihai onayı henüz güvence altına alınmadı.

Taraflar, Kaniv HES, Kremençuk HES ve Dnipro HES'teki hidrolik güç ekipmanlarını değiştirerek üç hidroelektrik santralinin teknik yeniden donanımı alanında işbirliği yapacaklar.

Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal konuyla iligli olarak şunları söyledi:

"AYB'nin sarsılmaz desteği ve Ukrayna'nın enerji güvenliğine önemli katkısı için minnettarız. Rus teröristlerin eylemleri nedeniyle, Ukrayna'nın hidroelektrik enerjisi yaklaşık 2500 MW kapasite kaybetti. Ortaklarımızın yardımıyla şimdiden 1500 MW'tan fazla alanı restore edebildik. Restorasyon devam ediyor ve hızlanacak. AYB'nin Ukrayna ekonomisinin kilit sektörlerindeki projelere sağladığı aktif role ve desteğe değer veriyoruz."

Ukrhydroenergo CEO'su Ihor Syrota şunları söyledi:

"Avrupa Yatırım Bankası bizim uzun vadeli güvenilir ortağımızdır. Bankanın Ukraynalılara sağladığı desteği takdir ediyoruz ve on yıldır devam eden savaş sırasında Ukrayna'nın kurtarma projelerinin işbirliği ve finansmanı için derinden minnettarız. Bu mutabakat zaptının imzalanması, genel olarak ülkemizin enerji güvenliğinin yanı sıra özel olarak hidroelektrik endüstrisinin sürdürülebilir kalkınmasının sağlanmasında önemli bir adımdır"

Ayrıca, AYB temsilcileri, Ukrhydroenergo'nun hidroelektrik sektöründeki stratejik projelerin uygulanmasında güvenilir bir ortak olduğunu belirtti.

Bankanın Ukrayna'daki operasyonlarından sorumlu AYB Başkan Yardımcısı Teresa Czerwińska şunları ekledi:

"Özellikle enerji sektöründeki kritik altyapı projelerine odaklanarak, yalnızca acil toparlanma ihtiyaçlarını karşılamayı değil, aynı zamanda Ukrayna'nın sürdürülebilir kalkınması için güçlü bir temel oluşturmayı hedefliyoruz. Rusya'nın sivil enerji altyapısına yönelik tekrarlanan saldırıların yaşandığı bir dönemde Ukrayna'nın enerji güvenliğini güçlendirmek için Ukrayna'nın ana hidroelektrik üretim şirketi Ukrhydroenergo'yu desteklemeye hazırız."

 

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7177280394659053568

 



Ukrhydroenergo ve EIB, Ukrayna'daki Üç HES'in Teknik Donanımında İşbirliği Yapacak




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı