Zimbabve Demiryolları, TCDD Genel Müdürlüğünü Ziyaret Etti

Zimbabve Demiryolları, TCDD Genel Müdürlüğünü Ziyaret Etti

Dergi: 1667       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 06/12/2023      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Zimbabve Demiryolları, TCDD Genel Müdürlüğünü Ziyaret Etti


Afrika ülkesi Ulusal Zimbabve Demiryolları (NRZ) Yönetim Kurulu Başkanı Mike Madiro ve beraberindeki heyet, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük'ü ziyaret etti. 

TCDD ile NRZ arasında yürürlükte olan mutabakat zaptı kapsamında gerçekleşen ziyarette, iki ülke arasındaki kapsamlı ve uzun vadeli demiryolu iş birliğini geliştirmeye yönelik çalışmalar görüşüldü. Demiryolu bakım ve onarımı, altyapının geliştirilmesi, kapasite tahsisi ve trafik yönetimi, eğitim ve danışmanlık alanlarında iş birliği için görüş alışverişinde bulunuldu. Nazik ziyaretlerinden dolayı NRZ Yönetim Kurulu Başkanı Mike Madiro'ya teşekkürlerini sunan TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, "Dost ve kardeş ülke Zimbabve demir yollarının gelişmesine katkı sunacak proje ve tecrübelerimizi paylaşarak ortak iş birliği konularında istişarelerde bulunduk. Zimbabve demiryollarının ihtiyaçları doğrultusunda bir yol haritası belirledik." dedi.

TCDD Teknik Genel Müdürü Mustafa Özdöner, TCDD Genel Müdür Yardımcısı Öner Özgür ile ilgili daire başkanlarının hazır bulunduğu toplantıya; Zimbabve Türkiye Büyükelçisi Alfred Mutiwazuka, Zimbabve Büyükelçiliği Müsteşarı Charles Scott, NRZ Genel Müdürü Respina Zinyanduko da katıldı. 

Öte yandan Zimbabve heyeti, TCDD ziyaretinin ardından Ankara Kumanda Merkezi, Ankara Tren Garı ile Türkiye Demir yolu Akademisine teknik ziyaretlerde bulunarak görüş alışverişinde bulundu. Heyet ayrıca, YHT ile Eskişehir’e giderek Eskişehir Eğitim Merkezi ve Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi AŞ (TÜRASAŞ) Eskişehir Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya gelerek teknik incelemelerde bulundu.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7138163345399996416

 



Zimbabve Demiryolları, TCDD Genel Müdürlüğünü Ziyaret Etti




Linkedin

Solvi

hakan plastik


Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower