Avrupa Komisyonu IPA Süreçleri Toplantısı Gerçekleştirildi

  • 23 Şubat 2026

Avrupa Komisyonu Süpervizyon Misyonu Kapsamında IPA Süreçleri Toplantısı 23 Şubat 2026 Tarihinde Gerçekleştirildi.

Avrupa Komisyonu tarafından, 23–27 Şubat 2026 tarihleri arasında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’na yönelik gerçekleştirilecek Süpervizyon Misyonu kapsamında, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde, 23 Şubat 2026 Pazartesi günü saat 10.30’da, Başkanlık binasında bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya; Avrupa Komisyonu Genişleme ve Doğu Komşuluğu Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan DG ENEST C3 (Türkiye) ve R4 (Sözleşmeler ve Finans) birimlerinin temsilcileri ile IPA Programı kapsamında görev yapan Yönetim Otoriteleri (Managing Authorities) ve Mali Yönetimden Sorumlu Ara Kurumlar (Intermediate Bodies for Financial Management) katılım sağladı.

Toplantıya Bakanlığı  temsilen, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Uygulama Dairesi ile Proje Hazırlama ve İzleme Dairesi temsilcileri katılım sağladı.Bu kapsamda, Proje Uygulama Dairesi adına Doç.Dr. İ. Raci BAYER, Proje Hazırlama ve İzleme Dairesi adına ise Daire Başkanı Mehmet Yunus İnan toplantıda yer aldı.

Süpervizyon misyonu, Avrupa Komisyonu’nun İç Kontrol Çerçevesi kapsamında yürütülen bir yönetim aracı olup; AB Delegasyonunun dış yardımları yönetme kapasitesinin, dolaylı yönetim altındaki kurumların denetim yetkinliklerinin ve program hedeflerine ulaşma düzeyinin değerlendirilmesini amaçlıyor. Ayrıca, Komisyon ile Delegasyon arasında karşılıklı anlayışın güçlendirilmesi, bilgi alışverişinin artırılması ve IPA fonlarının etkin yönetimine katkı sunulması hedefleniyor.

Toplantıda; IPA programlarının programlama ve uygulama süreçlerine ilişkin güncel gelişmeler ele alındı, dolaylı yönetim kapsamında fonların yönetiminde karşılaşılan zorluklar değerlendirildi ve kurumlar arası açık ve yapıcı bir görüş alışverişi gerçekleştirildi.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7431704975589654529

https://x.com/yatirimlardergi/status/2025939772309430773?s=20

 

 

BENZER HABERLER