Balıkesir’de 378 Milyon TL yatırımla gerçekleştirecek 35 adet Tesisin Açılış ve Temeli Atıldı
- 11 Mayıs 2018
- İş Dünyası
- Durum: Genel
- Dergi: 1385
10 Mayıs 2018 tarihinde, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla, Balıkesir ilinde 35 adet tesisin temel atma ve açılış merasimi gerçekleştirildi.

Balıkesir ilinde düzenlenen merasime Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkilileri, ilçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve basın mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Temeli atılacak 35 adet Tesisin;
- 18 adedi Sulama,
- 7 adedi Baraj,
- 7 adedi Gölet,
- 1 adedi Islah Tesisi,
- 1 adedi OGM,
- 1 adedi DKMP tesisi
378.000.0000 TL’ye mal olacak tesislerle;
- 49.630 dekar tarım arazisi sulanacak,
- 101,25 milyon m3 su depolanacak,
- 1 yerleşim yeri taşkından korunacaktır.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu;
yıllık 53 milyon m3 içme suyu temin ettik. 18 Baraj ve 20 Gölet inşa ettik. 14 Baraj ve 5 Gölet inşaat safhasındadır. 591.685 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 383 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 49 derenin ıslahını tamamladık” dedi.
Ayrıca; “Bakanlık olarak Balıkesir’de 109 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Balıkesir Şehir Ormanı’nı kurduk. 8 bal ormanı tesis ettik. 17 mesire yeri tesis ettik. 29 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu, 5 adet Deniz Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu, 3 adet Havaalanı Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu, 1 meteoroloji radarı ve 1 yıldırım tespit ve takip sistemi kurduk” dedi.

Balıkesir’de daha önce verilen müjdelerin durumunu açıklayan Bakan Eroğlu; “31.08.2013, 12.03.2014, 11.09.2015, 31.07.2016 ve 17.03.2017 tarihlerinde Balıkesir’e verilen 1,43 milyar TL’lik 135 Müjdenin 84 adedi tamamlanmış olup, 51 müjdede çalışmalar devam ediyor” dedi.
Eroğlu son olarak “Bu projelerde bizlere büyük destek veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakanımız Binali Yıldırım’a aziz milletim adına şükranlarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı;
"Bugün temelini atacağımız ve açılışını yapacağımız tesisler Balıkesir ilimiz için büyük yatırımlardır. Barajlarımızda depolanacak su ile ilimizin münbit toprakları su ile buluşacak, sulu tarım ile birlikte çiftçimizin gelirinde ve refah düzeyinde artış olacaktır. Bu bakımdan Sayın Bakanımıza şehrimize ve ilçemize teşrifleri ve yapılan bu devasa yatırımlar için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu;
İnşaat safhasındaki, 14 adet Baraj ve 5 adet Gölet ile 126 milyon m3 su biriktirilecek, İnşaat safhasındaki 22 adet Sulama Tesisi ile 245.730 dekar arazi sulanacak ve inşaat safhasındaki 14 adet Dere Islahları ile de 4 ilçe, 11 mahalle, 3 köy ve 860 dekar arazi taşkın zararlarından korunmuş olacak.

Bugünde temelini atacağımız 378.000.0000 TL’ye mal olacak tesislerle, 49.630 dekar tarım arazisi sulanacak, 101,25 milyon m3 su depolanacak, 1 yerleşim yeri taşkından korunacaktır.
Sözlerime son verirken, bizlere her zaman destekleri ile büyük güç veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’a, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU’na Valimize, Milletvekilimize ve Muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyor, yüklenici firmaların çok değerli çalışanlarına, DSİ mensubu kıymetli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, temelini atacağımız bu tesislerin ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyor, sizleri saygı ile selamlıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 35 adet tesisin temel atma ve açılışı yapıldı.

Merasimin sonrasında Balıkesir Valiliğini ziyaret eden Bakan Eroğlu düzenlediği Basın Toplantısında Orman ve Su İşleri Bakanlığının Balıkesir yatırımları hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Bakan Eroğlu ve beraberindeki heyet Valilik ziyaretinin ardından, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti.







