Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de Yayımlandı
- 5 Mart 2026
- İş Dünyası
- Durum: Genel
- Dergi: 1781
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının (ÇŞİDB), Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, ÇED süreçlerinde kullanılan bazı kararlar ve süreler yeniden düzenlendi. Yapılan düzenleme ile ÇED Gerekli Değildir ifadesi yürürlükten kaldırıldı, ÇED Olumlu, ÇED Olumsuz, ÇED Raporu Hazırlanmalı ve Muaf tesisler şeklinde yenilendi.
Yönetmelikte “ÇED Olumlu” kararı verilen projelerde 5 yıl içinde mücbir sebep olmaksızın yatırıma başlanmaması halinde kararın geçersiz sayılacağı düzenlendi.
Ek listelerde de çok sayıda değişiklik yapıldı. Ek 1 ve Ek 2’de yer alan proje türleri ve eşikler güncellenirken, bazı başlıklarda kapsam genişletildi, bazı tanımlarda ise istisnalar netleştirildi.
Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe bu linkten ulaşabilirsiniz.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2026/03/20260305-3.htm
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7435210813424115712





