Hırvatistan'da Doğuş Grubu'nun 55 milyon Euro Yatırım Yaptığı Hyatt Regency Zadar Oteli Mayıs Ayında Açılıyor
- 19 Mart 2025
- İş Dünyası
- Durum: Genel
- Dergi: 1732
Hyatt markasının Hırvatistan'daki ilk oteli olan Hyatt Regency Zadar, Türk şirketi Doğuş'un 55 milyon euro (60 milyon dolar) yatırımının ardından Mayıs ayında açılacak.
Hyatt Regency Zadar, üç yıl süren kapsamlı inşaat ve hazırlık çalışmalarının ardından ilk misafirler için rezervasyonların 1 Mayıs itibarıyla açıldığını belirtti.
Otel, Adriyatik kıyısındaki eski Maraska fabrikasında, Zadar'ın tarihi merkezine bakıyor.
Otel, 110 oda ve 23 suitten oluşuyor ve Zadar'ın merkezindeki tek beş yıldızlı otel olma özelliğini taşıyor.
Önceki Gelişmeler: Doğuş Grubu, Hırvatistan'ın ikonik yapılarından biri olan Marashka fabrika binasını 2015 yılında satın almıştı. Bina 133 odalı beş yıldızlı Hyatt Regency markasıyla hizmet vermeye hazırlanıyor. Otel projesinde yer alan rezidansta ise 160 konut bulunacak. Konutların 38 ile 185 metrekare büyüklüklerde değişmesi planlanırken, yine komplekste seçkin mağazalar, restoranlar, kafeler ve kulüpler de yer alacak. 202 yıllık bir tarihe sahip olan Marashka binası, 1821’de Girolamo Luxardo adlı bir işadamının Hırvatistan’ın Zadar kentinde kurduğu Marashka adlı likör markasının merkezi ve deposu olarak inşa edildi. 1944’te Yugoslav partizanları tarafından kamulaştırılan Maraska binası 1990’lı yılların sonunda ise terk edildi.
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7308192965791768577





