Karadağ Hükümeti, Podgorica’da 300 Milyon Euroluk İdari Kompleks ve Ulusal Veri Merkezi İnşa Etmeyi Planlıyor
- 4 Kasım 2025
- İş Dünyası
- Durum: Genel
- Dergi: 1764
Karadağ Hükümeti, Podgorica’da 300 milyon €'luk modern bir idari kompleks ve ulusal veri merkezi inşa etmeyi planlıyor.
Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, proje devlet kurumlarını tek bir yerleşkede bir araya getirerek kamu yönetiminin etkinliğini artırmayı ve ülkenin dijital altyapısını uluslararası standartlara uygun şekilde güçlendirmeyi amaçlıyor.
Bu stratejik proje, Karadağ ile Macaristan arasında kurulacak iş birliği çerçevesinde hayata geçirilecek. Proje kapsamında bilgi teknolojileri, dijital güvenlik ve kamu yönetimi alanlarında deneyim paylaşımı yapılması öngörülüyor.
2026 yılı içinde proje için gerekli olan teknik ve mimari dokümantasyonun hazırlanması ve revizyon çalışmalarının tamamlanması planlanıyor.
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7391480696063725568





